Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δύο χρόνια φυλακής για τον κομμουνιστή καλλιτέχνη Pablo Hasél


Ποιος θα το πίστευε πως στην πολιτισμένη Ευρώπη θα έμπαινε κάποιος στην φυλακή μόνο και μόνο για το περιεχόμενο των τραγουδιών του.
Ποιος θα πίστευε πως ο αντικομουνισμός και τα φασιστικά κατάλοιπα έχουν θέση σε μια χώρα σαν την Ισπανία που τόσα έχει περάσει από το απάνθρωπο Φρανκικό καθεστώς.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το 1996 το βασκικό κόμμα Herri Batasuna τίθεται εκτός νόμου και την επόμενη χρονιά καταδικάζονται 20 στελέχη του σε 7 χρόνια φυλάκισης. Η ισπανική κυβέρνηση θεωρεί πως το κόμμα αυτό είναι το πολιτικό τμήμα της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ETA χωρίς να έχει αποδείξεις. Το ίδιο έγινε το 2002, το 2003 και το 2007 φορτώνοντας όλες τις ενέργειες της ETA από το 1968 σε ένα κόμμα που είχε εκλεγμένους βουλευτές στο ισπανικό κοινοβούλιο!
Αντίστοιχο παράδειγμα είναι και αυτό της κομμουνιστικής οργάνωσης PCE(r) που το ισπανικό κράτος την συνέδεσε με την αντιφασιστική τερρορίστικη ομάδα GRAPO. Το 2000 ο γ.γ. του PCE(r) Manuel Pérez Martínez "Arenas" κατηγορείτε ως ο αρχηγός της GRAPO. Ο ίδιος καταγγέλλει την σκευωρία εναντίων αυτού και των συντρόφων του λέγοντας πώς κανένα μέλος του κόμματος δεν μπορεί να είναι μέλος 

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ολοι στην Απεργία - Διαδήλωση στις 9 Απρίλη

     Άνεργε εργαζόμενε, Σε καλούμε να συμμετάσχεις στην γενική απεργία-διαδήλωση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 9 Απρίλη. Η παρουσία σου είναι σημαντική αν και εσύ νιώθεις οργισμένος , αν θέλεις να υπερασπιστείς το δικαίωμα σου να ζεις με αξιοπρέπεια.