Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΘ!


Σε μεγάλες αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ από την 1η Οκτωβρίου προχωρά η κυβέρνηση, έπειτα από συμφωνία των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών με τον ΟΑΣΘ και 3 χρόνια μετά από τις προηγούμενες.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπό τις εντολές της ΤΡΟΪΚΑ, σπεύδει να καταργήσει όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων, πιστή σε αυτή τη γραμμή, προχωρά σε νέες αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων των λεωφορείων στην πόλη μας. Είναι ολοένα και πιο φανερό πως προσπαθούν να αποδείξουν καθημερινά πόσο χρήσιμοι είναι για το κεφάλαιο και τα ξένα αφεντικά τους.
Μέσα στο κλίμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του κλεισίματος εργοστασίων και της μεταφοράς τους στο εξωτερικό, των απολύσεων, του κλεισίματος νοσοκομείων, της κατακόρυφης αύξησης της ανεργίας, της κατάργησης της σταθερής δουλειάς, των 3.000.000 ανασφάλιστων, οι νέες αυξήσεις στον ΟΑΣΘ θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητα πολλών φτωχών λαϊκών οικογενειών, χτυπώντας έτσι ξεκάθαρα και το δικαίωμα στη μετακίνηση. Και όλα αυτά μέσα σε μια περίοδο που η υπερφορολόγηση (βλ.ΕΝΦΙΑ) συνεχώς αυξάνεται και όλοι μας περιμένουμε τα νέα «ραβασάκια» της εφορίας.