Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο


Ο Κώστας ξύπνησε νωρίς. Δεν είχε κοιμηθεί πάνω από ένα δίωρο. Δύο μήνες τώρα που δεν τον πιάνει ύπνος. Αυτόν που από παιδί στο χωριό, και πιο μετά στο εργοστάσιο που δούλευε, 7 παρά τέταρτο ήταν στο πόδι. Δύο χρόνια απολυμένος. Στην αρχή την πάλευε. Λίγο η αποζημίωση, λίγο οι (απολυμένοι) φίλοι του από το εργοστάσιο που πίνανε καμιά μπύρα, που μαζί αγωνίζονταν για να πάρουν τις δουλειές τους πίσω. Μέχρι εκείνη την μέρα που απολύθηκε δεν είχε καταλάβει τι είναι αυτό που όλοι λέγανε κρίση. Επαφές πολλές δεν είχε, τηλεόραση, άντε και κανά καφενείο. Και ξαφνικά. ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ ! Τούβλο στο κεφάλι. - Μα γιατί, δε κάνω καλά την δουλειά μου ;  - Πως θα ζήσω τα παιδιά μου, άλλη δουλειά δεν ξέρω. Στην αρχή νόμιζε πως θα βρει αλλού. Μα δουλειές δεν υπήρχαν. Του φαίνονταν παράλογο να θέλει να προσφέρει τα χέρια του και να μην έχει κάπου να δουλέψει Γνωρίστηκε με άλλους συναδέλφους του εργάτες και άρχισε να καταλαβαίνει ότι όλοι είναι πάνω κάτω στην ίδια μοίρα. Έτρεξε σε αφισοκολλήσεις, πορείες, προπαγάνδα για μποϋκοτάζ στα προϊόντα του εργοστασίου.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

ΕΔΗΛΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 28/6 στις 20:00



Η προοπτική μας στους αγώνες και τα κινήματα






Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο, ιδιαίτερα σαν νεολαία. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες νέοι με όρεξη για ζωή, δουλειά και όνειρα για το αύριο είμαστε άνεργοι, χλιδές άλλοι δουλεύουμε με όρους εξαθλίωσης. Βλέπουμε τον μισθό  μας να συμπιέζεται όλο και πιο κάτω, μέχρι το σημείο της απλήρωτης εργασίας για να «μάθουμε την δουλειά». Δουλεύουμε χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με σπαστό ελαστικό ωράριο,  ακόμα και τις Κυριακές, για μια πληρωμή που γίνεται ανάλογα το πότε θέλει ο  εργοδότης. Όλα αυτά διαρκούν μέχρι να έρθει η απόλυση ή λήξη της σύμβασης.

Το σύστημα περιμένει να δεχτούμε αυτήν τη μοίρα, γιατί η χώρα μας και η οικονομία περνάει κρίση. Την ίδια στιγμή 500 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις αύξησαν τα κέρδη τους το 2014. Παράλληλα οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ μας εκβιάζουν ωμά:  Διαρκής ληστεία μέσω του χρέους ή ανεξέλεγκτο ατύχημα και καταστροφή;

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΘΕΤΙΚΗ… ΕΝΕΡΓΕΙΑ με ΜΑΤ και σεκιούριτι εναντίων απεργών-απολυμένων της 3Ε

Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της πολυεθνικής, κόντρα στον αγώνα για το μποϊκοτάζ των απεργών –απολυμένων;



Κόκκινο… πανί έγιναν σήμερα το απόγευμα (9/6/2015) οι απεργοί-απολυμένοι της Coca Cola, από την αστυνομία και ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Απεργοί – απολυμένοι της πολυεθνικής, βρέθηκαν έξω από τη ΔΕΘ, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά με πανό και τα γνωστά κόκκινα μπαλόνια του μποϊκοτάζ, την ώρα που μέσα στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης, λάμβανε χώρα εκδήλωση της 3Ε , με παρουσιαστή τον Θέμη Γεωργαντά.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής


 Δεν έχουν περάσει ακόμα ούτε 2 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις λαϊκές κινητοποιήσεις που την ακολούθησαν και η νεοναζιστική συμμορία συνεχίζει να προκαλεί. Η βεβήλωση του μνημείου του αντιφασίστα αγωνιστή, οι αλαζονικές δηλώσεις και το ύφος του νταή που δεν μπορεί να τον πειράξει κανείς, το να μην παρίστανται στις δίκες που είναι κατηγορούμενοι και η εγκληματική τους δράση που συνεχίζεται, δεν μπορούν παρά να εξοργίζουν κάθε προοδευτικό,δημοκράτη και αντιφασίστα άνθρωπο στη χώρα.

Το μόρφωμα αυτό, που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώντας μια ρητορεία μίσους, μισαλλοδοξίας και βίας, σε συνδυασμό με λαϊκίστικες κορώνες, είναι η πιο μαύρη, αντιδραστική και επιθετική μορφή αυτού του συστήματος, που συνδέεται άμεσα με τη νύχτα, τη μαφία και το μπραβιλίκι.