Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Συμβαίνει τώρα στην Αμερική | Fight for 15

Στις ΗΠΑ, εδώ και 3 χρόνια, οι χαμηλόμισθοι των αλυσίδων fast food έχουν ξεκινήσει έναν αποφασιστικό αγώνα για διπλασιασμό του κατώτερου ωρομίσθιου. Από 7,25 δολάρια στα 15.
Ξεκίνησαν λίγοι, πολύ λίγοι, σε δυο - τρεις πόλεις. Και κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, τώρα το κίνημα για 15 δολάρια κατώτερο ωρομίσθιο είναι ένα τεράστιο κύμα δεκάδων χιλιάδων, που έχει απλωθεί σε όλες τις ΗΠΑ, και σε πολλές ακόμα κατηγορίες εργαζόμενων, απ’ τα ξενοδοχεία και τα βενζινάδικα ως τον καθαρισμό και τις οικοδομές. Και ο αγώνας συνεχίζεται.

Ένα βίντεο για τον αγώνα των χαμηλόμισθων εργαζόμενων στις αλυσίδες fast-food στις ΗΠΑ την περίοδο 2012-2015.
Μοντάζ-υποτιτλισμός: 7yx (http://7yx.gr/)



Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Να ειμαστε ρεαλιστες! Να ζηταμε το αδυνατο!


 (Ερνέστο Τσε Γκεβάρα)

Μετά και τη χθεσινή ημέρα διαπιστώνω ότι γίνεται μια προσπάθεια να θεωρηθεί ο Τσίπρας προδότης, ότι μας πούλησε, ότι είναι κάθαρμα, δεν είχε αγνές προθέσεις κλπ. Είναι μια προσπάθεια ανακύκλωσης των αυταπατών για φιλολαϊκή λύση εντός του συστήματος. Είναι μια προσπάθεια ανεύρεσης νέου ΣΥΡΙΖΑ είτε  θα λέγεται Αριστερή Πλατφόρμα, είτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είτε κάποιος συνδυασμός και των δύο μαζί  με κάποιον άλλο.
   Αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο για κάποιον άνθρωπο που έχει δομήσει τη σκέψη του γύρω από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, γύρω από ένα συγκεκριμένο "σχέδιο" να αναγνωρίσει ότι όλα όσα είχε στο νου του απλώς δεν γίνονται, είναι ανέφικτα. Όμως, δεν πρέπει να πέφτουμε στην ίδια παγίδα. Φιλολαϊκή λύση εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης δεν υπάρχει εντός του συστήματος. Στον καπιταλισμό, η εξουσία είναι στα χέρια της αστικής τάξης και η διακυβέρνηση εναλλάσσεται από κόμματα που εκπροσωπούν τα συμφέροντά της. Σε περίπτωση εκτροπής, έχει όλες τις δυνατότητες και δυνάμεις να παρεμβαίνει στις εξελίξεις και να προωθεί τα σχέδιά της, δεν κάθεται, ούτε κάθισε ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις εξελίξεις.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση ενάντια στο τρίτο μνημόνιο





Το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουλίου η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων πραγματοποίησε παρέμβαση ενάντια στο τρίτο Μνημόνιο. Με πανό, προκήρυξη και τηλεβόα κινήθηκε στο χώρο της Νέας Παραλίας. Μοιράζοντας το υλικό μας, αναδείξαμε την αναγκαιότητα αγωνιστικού ξεσηκωμού και καλέσαμε τον κόσμο στη συγκέντρωση της Τετάρτης 22/7 στις 20:00 στο Λευκό Πύργο.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Η ελπίδα ζει στους αγώνες για ένα νέο κόσμο!!


Τις τελευταίες εβδομάδες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια σειρά εξελίξεις κοσμοϊστορικού χαρακτήρα. Από την κορύφωση και την τελική ευθεία της «διαπραγμάτευσης», την προσωρινή «ρήξη» (ή καλύτερα μη συμφωνία) και το δημοψήφισμα, μέχρι την συμφωνία και την έναρξη της εφαρμογής της. Μιας συμφωνίας – μνημόνιο, που θα φέρει ακρίβεια με την αύξηση του ΦΠΑ, μειώσεις στις συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.