Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Απολύσεις στο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ φροντιστήριο Θεσσαλονίκης


Σε απόλυση προχώρησε η εργοδοσία των φροντιστηρίων «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ» Θεσσαλονίκης του εργαζόμενου Βασίλη Τσιράκη, μετά από 25 χρόνια δουλειάς στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εκ των οποίων τα 3 τελευταία χρόνια στα εν λόγω φροντιστήρια. 
Ο ιδιοκτήτης των φροντιστηρίων  Άρης Τεμεκενίδης, που ας σημειωθεί είναι γενικός γραμματέας της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία ιδιοκτητών φροντιστηρίων), προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
O Βασίλης Τσιράκης όντας μέλος του Σωματείου εργαζομένων στα φροντιστήρια ιδιωτικών εκπαιδευτικών (Σ.Ε.Φ.Ι.Ε), είχε αντιδράσει στην αρχή της σχολικής χρονιάς μαζί με το Σωματείο και άλλους εργαζόμενους, μέσα και από την προσπάθεια δημιουργίας Επιτροπής αγώνα στο φροντιστήριο, ενάντια στην αναγγελθείσα από τον εργοδότη μείωση των ήδη εξαθλιωμένων ωρομισθίων,  με αφορμή την επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες! Πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται το δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, από τις εμπόλεμες περιοχές της Μ. Ανατολής, οι οποίοι αναζητούν άσυλο στις ευρωπαϊκές χώρες. Η χώρα μας, λόγω της γεωγραφικής θέσης της και της συμμετοχής στα σύμφωνα της ΕΕ, δέχεται καθημερινά χιλιάδες από αυτούς. Οι πρόσφυγες αρχικά βρίσκονται αντιμέτωποι με διάφορους «καλοθελητές» (δουλέμπορους κτλ) , τα μανιασμένα νερά του Αιγαίου,  τους φράχτες (Έβρος, Ουγγαρία κτλ). Κι όσοι είναι στους «τυχερούς», που καταφέρουν να φτάσουν στις χώρες «υποδοχής» τους, συναντούν τη  βίαιη καταστολή και τον εξευτελισμό από τα κράτη, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης  και την καπιταλιστική υπερεκμετάλλευση.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ειδομένη: ποια είδη αφορά η συγκέντρωση υλικού

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΑ 
~ αδιάβροχα & μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών που μπορούν να γίνουν αυτοσχέδια αδιάβροχα.
~ σακίδια ώμου παιδικά [ώστε να ελαφρύνουν το βάρος των γονιών] & ενηλίκων.
~ χουρμάδες