Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ημέρα εκδηλώσεων για τον ιμπεριαλισμό και την προσφυγιά!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την καταδίκη 6 αγωνιστών των "Επιβατών Θεσ/κης".

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Είναι φανερό! Μπροστά στις νέες αυξήσεις που ετοιμάζει να προωθήσει η κυβέρνηση στα μαζικά μέσα μεταφοράς, θέλει να τρομοκρατήσει την νεολαία και το λαό. Ειδικότερα, με την καταδίκη των έξι αγωνιστών μελών της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης»,  θέλει να στείλει μήνυμα «μηδενικής ανοχής» σε όσους άνεργους και νέους θα ήθελαν να ξαναπιάσουν το νήμα των αγώνων ενάντια σ’ αυτές τις νέες αυξήσεις. Αυτή η καταδίκη είναι η δεύτερη μέσα στο φθινόπωρο, μετά την καταδίκη ανέργου επειδή (άκουσον, άκουσον!!) δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο του ΟΑΣΘ. 

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

«Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι, να βλέπω πια τον δρόμο μου κλειστό
αρνιέμαι να ‘χω σκέψη που σωπαίνει, να περιμένω μάταια τον καιρό!»

42 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη, ακριβώς ένα χρόνο πριν, κάποιοι είχαν φλομώσει τη νεολαία και το λαό μας με αυταπάτες για τις μαγικές ιδιότητες της ψήφου ("σκίσιμο μνημονίων", κ.α.). Αφού πρώτα βεβαίως είχαν φροντίσει να λειτουργήσει σαν πυροσβεστήρες των αγώνων (που βαφτίστηκαν «μάταιοι» και «αναποτελεσματικοί»). Στην ίδια γραμμή πλεύσης "κωπηλατούσαν" και κάποιοι που αναχωρούσαν από την ταξική πάλη και τα παρέπεμπαν όλα σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, ακριβώς για να μην συγκρουστούν με αυτούς που συντρίβουν τα δικαιώματά μας. Αλλά και μια σειρά άλλοι που μέσω των "μεταβατικών προγραμμάτων» τους, έκαναν πλάτες στις αυταπάτες περί ανθρώπινου καπιταλισμού.

Σχετικά με την εκδήλωση "Οι δυσκολίες του κινήματος των εργαζομένων και η ανάγκη των μαζικών αγώνων"

Την Τετάρτη 11/11 πραγματοποιήθηκε στο στέκι Σφεντόνα η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ταξική Πορεία, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων με θέμα "Οι δυσκολίες του κινήματος των εργαζομένων και η ανάγκη των  μαζικών αγώνων". Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς και την κινηματική αδράνεια, ένα αξιόλογο δυναμικό παρεβρέθηκε και συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση. Η εισήγηση αναφέρθηκε στην κατάσταση του νεολαιΐστικου, εργατικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, καθώς και στις  δυσκολίες που θα βρει απέναντι του ενόψει των κινητοποιήσεων του επόμενου διαστήματος.

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Είναι έγκλημα να είσαι άνεργος!

Ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή αποφάσισε να επιβάλει το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε έναν άνεργο επιβάτη του ΟΑΣΘ, επειδή δεν είχε εισιτήριο, παρόλο που ο ίδιος επέδειξε την κάρτα ανεργίας. Να σημειωθεί πως το κατηγορητήριο εναντίον του ανέργου δεν αφορούσε κάποιου είδους βίαιη ή απρεπή συμπεριφορά, μιας και όλοι οι μάρτυρες (υπεράσπισης και κατηγορίας) βεβαίωσαν πως η συμπεριφορά του δεν ήταν επιλήψιμη. Οι κατηγορίες βασίστηκαν στα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης, καθώς ο συγκεκριμένος επιβάτης είχε το «θράσος» να μηνύσει τους ελεγκτές για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση.

Αυτό μας δείχνει πως η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη ήταν αποφασισμένη εξαρχής να τιμωρήσει τον άνεργο επιβάτη, δίνοντας ένα παράδειγμα σε όλους τους υπόλοιπους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ
ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΣΤΗ ΖΩΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της 12 ΝΟΕΜΒΡΗ!

Νέες και νέοι, άνεργοι και εργαζόμενοι,

Αυτά που βιώνει η νεολαία τα τελευταία χρόνια είναι άνευ προηγουμένου. Σε ένα απίστευτα ασφυκτικό και αντιδραστικό πλαίσιο, προσπαθεί να επιβιώσει, ξεχνώντας πλέον τα όνειρα που κάποτε είχε.
Μεγάλο κομμάτι των νέων ανθρώπων σήμερα, είναι άνεργοι. Αυτό επηρεάζει φυσικά πρώτα και κύρια την οικονομική τους κατάσταση και επιβίωση ή μάλλον την οικονομική τους εξάρτηση από τρίτους, αλλά και την κοινωνικότητά τους και την ψυχολογία τους, με το αίσθημα ανημποριάς που καλλιεργείται μέσα τους.
Όσοι πάλι καταφέρνουν να βρουν μια δουλειά του ποδαριού, αυτή θα είναι για δύο, το πολύ για πέντε μήνες, με ελαστικά ωράρια, χωρίς ασφάλιση, χωρίς οι απολαβές τους να φτάνουν ούτε τα 500 ευρώ –όταν και εάν τις παίρνουν-, χωρίς δικαιώματα σε ρεπό, άδειες ή απεργίες....