Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Κάποια σχόλια για τις δηλώσεις του Πούτιν




«Φυσικά δε χρειαζόμαστε τις πυρηνικές κεφαλές στον πόλεμο με τους τρομοκράτες, και ελπίζω ότι δε θα τις χρειαστούμε ποτέ» ήταν η δήλωση Πούτιν προς το «Ισλαμικό κράτος» αλλά και προς το Τουρκικό κράτος και τους ΝΑΤΟïκούς συμμάχους του. Μια υπενθύμιση της πυρηνικής ισχύος της Ρωσίας που ωστόσο απίθανο είναι να πτοήσει τους ανταγωνιστές της, όπως δείχνουν και τα επεισόδια στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα. Αντίθετα σχεδόν μέρα με τη μέρα η αντιπαράθεση κλιμακώνεται με νέες προκλήσεις και εντάσεις.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η αστυνομία διδάσκει (παραπλεύρως), και εμπνέει (φόβο και οργή)...


Του Λεωνίδα Σαμαρά.

Δεν έχω ξαναδιαβάσει ολόκληρο μεγάλο κείμενο από φορέα οργάνων της τάξεως. Ομολογώ ότι μόλις τελείωσα την ανάγνωση κατάλαβα πόσα έχανα.
Πρόκειται για ανακοίνωση σε σάιτ της και του οποίου τον βαθμό επισημότητάς δεν γνωρίζω. Αναγνώρισα όμως την σαφήνειά της. Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ti-apanta-h-omada-dias-gia-to-peristatiko-me-ton-kastana-apo-th-thessalonikh.3815397.html

Σε αυτό αναρτήθηκε και αφορά το περιστατικό που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη με την προσαγωγή του καστανά....

Παραθέτω και σχολιάζω εκτενώς κάποια επιλεγμένα κομμάτια:

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

13 Δεκέμβρη: Πορεία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων- Ανέργων συμμετείχε στην πορεία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή της 13ης του Δεκέμβρη. 

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Νέα χτυπήματα στους πρόσφυγες. Μεγαλύτερη η ανάγκη για την αλληλεγγύη μας.

Να εργάζονται αμισθί και να επιμορφώνονται πολιτιστικά και κοινωνικά θα ζητήσει από τους αιτούντες ασύλου η φινλανδική κυβέρνηση, η οποία παρουσίασε σήμερα τη νέα μεταναστευτική της πολιτική. «Η νέα σειρά μέτρων θα καταστήσει αυστηρότερες τις πρακτικές μας και θα εξαλείψει πιθανούς παράγοντες έλξης των προσφύγων» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιούχα Σιπίλα. Αναφέρει δημοσίευμα στο left.gr.
Ενώ σήμερα επιχειρείται εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού στην Ειδομένη, που αποτελεί και τη μοναδική πύλη εξόδου των προσφύγων προς την Ευρώπη. Η ενέργεια αυτή του ελληνικού κράτους, αποτελεί το συμπλήρωμα στο φράχτη που κατασκεύασε η ΠΓΔΜ για να περιορίσει την έξοδο των προσφύγων από την χώρα μας και την προώθησή τους προς την Ευρώπη. 

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

7 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και το μεγαλειώδη ξεσηκωμό της νεολαίας!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που ο ειδικός φρουρός Κορκονέας  πυροβόλησε και σκότωσε τον δεκαπεντάχρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Η δολοφονία αυτή στάθηκε αφορμή για τον ξεσηκωμό χιλιάδων κόσμου ενάντια στην κρατική καταστολή και την φασιστικοποίηση. Η οργή και ο αυθορμητισμός ήταν από τα κύρια χαρακτηριστικά της κίνησης αυτής. Ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν πολύ και κατήγγειλαν  το κύριο αίτιο ήταν:
οι δολοφονίες δεν είναι μια στιγμή.. είναι του συστήματος η πολιτική!

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ανταπόκριση από την απεργιακή κινητοποίηση στις 3 Δεκέμβρη


Μικρή ήταν η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 3ης Δεκέμβρη. Και εδώ στη Θεσσαλονίκη οι απεργιακές συγκεντρώσεις χαρακτηρίστηκαν από μικρή συμμετοχή, μικρότερη από την αντίστοιχη κινητοποίηση της 12ης του Νοέμβρη. Η μη ανάληψη της ευθύνης της διεξαγωγής της απεργίας από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τόσο σε επίπεδο ΓΣΕΕ και εργατικών κέντρων, αλλά και των σωματείων, όχι μόνο δε βοήθησαν στο να μαζικοποιηθεί η απεργία, αλλά την απαξίωσαν περισσότερο στα μάτια των εργαζόμενων.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων- Ανέργων καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 3 Δεκέμβρη, με εξόρμηση παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τρίτης 1 Δεκέμβρη. Υλικό της παρέμβασης ήταν η προκήρυξη- κάλεσμα για την απεργία που ακολουθεί παρακάτω.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Με επιτυχία διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον ιμπεριαλισμό και την προσφυγιά!

Το Σάββατο 28/11 πραγματοποιήθηκε από την πρωτοβουλία νέων εργαζομένων και ανέργων ημέρα εκδηλώσεων για τον ιμπεριαλισμό  και την προσφυγιά. Στόχος μας ήταν να αναδείξουμε τα ζητήματα αυτά που θεωρούμε ότι είναι επίκαιρα και αναγκαία όσο ποτέ.
Αρχικά έγινε προβολή παρουσίασης- βίντεο με περιεχόμενο τις επεμβάσεις- πολέμους που έχουν κάνει οι ιμπεριαλιστές τα τελευταία χρόνια ανά τον κόσμο και τα κύματα προσφύγων που έχουν προκαλέσει. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με θέμα «οι εξελίξεις στην Μ.Ανατολή, το προσφυγικό κύμα και η αναγκαιότητα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης». Από την εισήγηση έγινε μια εκτενής αναφορά στους πολέμους  και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια, για το πως οι ιμπεριαλιστές δημιούργησαν την κατάσταση σε  αυτήν την περιοχή ώστε να μπορούν να την εκμεταλλευτούν με βάση τις δικές τους επιδιώξεις  και ποιοι είναι οι στόχοι τους από εδώ και πέρα. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από μέλη της πρωτοβουλίας και όχι μόνο. Απασχόλησε ιδιαίτερα το ζήτημα της φασιστικοποίησης και το κλίμα τρόμου που δημιουργείται στις χώρες κυρίως της Ευρώπης.