Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Όσα κερδήθηκαν με τα μαρτύρια τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά!

Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί πια η αντιλαϊκή στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στη συνολική επίθεση ενάντια σε όλα τα δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, έρχονται τώρα να προστεθούν μια σειρά από νέα μέτρα που θα διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση. Σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και ΔΝΤ που δεν είναι ικανοποιημένοι και ζητούν όλο και σκληρότερα μέτρα. “Ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα” σχολίασαν, στην τελευταία πρόταση για το ασφαλιστικό.

Μας καταδικάζουν στην ανεργία, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην ημιαπασχόληση, στη φτώχεια και μας αποκαλούν η “χαμένη γενιά”.Αφού δεν ξέρουμε αύριο τι μας ξημερώνει, λογικά έρχεται η ερώτηση : “Εμάς τι μας αφορά η ασφάλιση;”

Κι όμως μας αφορά! Όχι μόνο στο μέλλον, αλλά και άμεσα.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία* για απολύσεις σε Καφέ-Μπαρ

* Το κείμενο αναδημοσιεύεται από το ιστολόγιο του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων  Θεσσαλονίκης

ΣΤΟ BABYLON CAFE BAR ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Την Παρασκευή 20/11 απολυόμαστε και οι 5 εργαζόμενοι/ες του Babylon café bar. Η απόλυση αυτή ήταν η απάντηση των πρώην αφεντικών μας στη διεκδικητική και αλληλέγγυα στάση που κρατήσαμε όσο διάστημα εργαζόμασταν εκεί.
Η κατάληξη αυτή προήλθε μετά από μια σειρά γεγονότων. Τελευταία πράξη του έργου ήταν η απόφασή τους να κόψουν κάποια μεροκάματα σε ορισμένους από εμάς, βάζοντας μία άλλη κοπέλα στη θέση μας, με την γελοία πρόφαση ότι θα φέρει πελάτες στο μπαρ. Εμείς, ομόφωνα και από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δε θα δεχθούμε περικοπές στην εργασία μας. Η αντίδρασή μας αυτή ήταν το γεγονός που οδήγησε άμεσα στην εκδικητική απόλυσή μας, μια κλασική επίδειξη εργοδοτικού αυταρχισμού απέναντι στους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι.

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία* για εργασιακή εκμετάλευση σε Πολιτιστικό Κέντρο

* Το κείμενο αναδημοσιεύεται από το ιστολόγιο του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων  Θεσσαλονίκης

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία- Πολιτιστικό κέντρο Ανατολίας-Γέφυρα, είναι ένας πολυχώρος που προσφέρει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών και αφεψήματα με άρωμα Ανατολής. Ιδρύθηκε από Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα και πλέον απαρτίζεται από τακτικά μέλη που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά με μοναδικό σκοπό την συνύπαρξη και συμφιλίωση των δυο λαών. Το ζεστό και φιλικό κλίμα σε συνδυασμό πάντα με το αριστερό προφίλ και την πολυπολιτισμικότητά του, τον καθιστά έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χώρο.

.ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.