Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ανταπόκριση από την Κυριακή 24/4

Την Κυριακή 24/4 πραγματοποιήθηκε από την Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων, αλλά και από άλλες αριστερές και αναρχικές συλλογικότητες της πόλης, παρέμβαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Με κεντρικό σύνθημα "θέλουμε δουλειά τις καθημερινές κι όχι τις αργίες και τις Κυριακές'' πραγματοποιήθηκε μια σύντομη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου βρίσκονται και τα εμπορικά μαγαζιά. Σαν Πρωτοβουλία παρεμβήκαμε μοιράζοντας την παρακάτω προκήρυξη, συνομιλώντας με τον κόσμο και φωνάζοντας συνθήματα για το δικαίωμα μας στην Κυριακάτικη αργία, αλλά ταυτόχρονα και το δικαίωμα μας στην μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ανταπόκριση από τη σύσκεψη για τη δημιουργία Αντιπολεμικής- Αντιιμπεριαλιστικής Επιτροπής Νέων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/4 η σύσκεψη οργανώσεων και αγωνιστών που καλέστηκε από την Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων, με σκοπό τη δημιουργία  Αντιπολεμικής- Αντιιμπεριαλιστικής Επιτροπής Νέων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν νεολαίοι από την Παρέμβαση και την ΑΡΑΝ. Κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων ήταν πως αυτό το εγχείρημα μπορεί και πρέπει να προχωρήσει, μιας και οι εξελίξεις στην περιοχή μας γίνονται συνεχώς πιο σοβαρές και συνεπώς η παρέμβαση στη νεολαία της πόλης πρέπει να γίνει πιο επίμονη και σταθερή.

Έγινε συζήτηση πάνω στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στην όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τους κινδύνους που εγκυμονούν για το λαό μας και τη νεολαία. Εξελίξεις που- όπως φάνηκε και από την κουβέντα – δείχνουν την τάση για αναζωπύρωση των πολεμικών μετώπων και την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Όσο για το προσφυγικό, ήταν κοινή εκτίμηση πως μετά τις συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ και την Τουρκία, χιλιάδες πρόσφυγες θα αναγκαστούν να παραμείνουν στη χώρα μας για μεγάλο διάστημα. Για το λόγο αυτό η παρέμβαση μας θα πρέπει να εντάσσει και την ανάγκη αλληλεγγύης στα θύματα του ιμπεριαλισμού, απομονώνοντας τις όποιες αντιδραστικές φωνές και σπάζοντας το κλίμα της ισλαμοφοβίας, που προσπαθεί να καλλιεργηθεί από το σύστημα. Να προσπαθήσουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα τη μεγαλειώδη προσφορά και αλληλεγγύη του λαού μας, ώστε να συμβάλλουμε στη δημιουργία αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων και η Ταξική Πορεία καλούν τον λαό και τη νεολαία να  συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας την Κυριακή 24/4, στις 12:00, στη γωνία Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις χτυπούν ένα ακόμη δικαίωμα του εργαζόμενου λαού. Δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και δεν το χάρισε κανείς και ποτέ. Με πρόφαση τις γιορτές  θέλουν να  νομιμοποιήσουν  μια ακόμη αντιλαϊκή τους απόφαση. Από κοντά και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων , όπου με  μεγάλες προσφορές εκμεταλλεύονται την κατάσταση και πιέζουν τους εργαζόμενους τους. 

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Πρόταση-Κάλεσμα για τη Δημιουργία Αντιπολεμικής – Αντιιμπεριαλιστικής Επιτροπής Νέων

Η σοβαρότητα των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή από την ένοπλη σύγκρουση των ιμπεριαλιστών και η αντίστοιχα σοβαρή κατάσταση σε σχέση με το δράμα των προσφύγων-των ξεριζωμένων δηλαδή που παράγει αυτή η αδυσώπητη διαπάλη και ο πόλεμος, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για μια πιο επίμονη, αλλά και αποτελεσματική παρέμβαση από την πλευρά των νέων ανθρώπων ώστε να συμβάλλουν στη συγκρότηση και ανάπτυξη αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος καθώς και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη χώρα μας.   Έτσι οδηγηθήκαμε σαν Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων να καλέσουμε κάθε προοδευτικό νέο της πόλης της Θεσσαλονίκης, αλλά και Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες να κουβεντιάσουμε με στόχο την δημιουργία Αντιπολεμικής Αντιιμπεριαλιστικής Επιτροπής Νέων, που θα συντονίζει τις δράσεις μας. Στόχοι της και περιεχόμενο της θα μπορούσε να είναι:

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Όλοι στο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της Κυριακής!

Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων, καλεί στο
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
την Κυριακή 10 Απρίλη,
στις 6 μμ, Γ΄ Σώμα Στρατού
και στην Συναυλία Aλληλεγγύης στις 8:30 μμ, στο Αγ. Βενιζέλου 
που διοργανώνουν σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβουλίες γειτονιών και συλλογικότητες της πόλης.


ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ; 

Τα τελευταία χρόνια, αλλά ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες όπου και να στρέψουμε το βλέμμα μας η φρίκη του πολέμου είναι εκεί. Στην τηλεόραση, στο ιντερνέτ, στις πόλεις, στα χωριά μας, δίπλα μας. Άνθρωποι θύματα του πολέμου με λίγες αποσκευές στους ώμους προχωράνε, κάνουν χιλιόμετρα προσπαθώντας να βρουν τί; Απλά ένα καλύτερο αύριο, να σωθούν, να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους.

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα...


Από το καλοκαίρι όπου τα κύματα των προσφύγων καταφθάνουν με έναν πρωτοφανή τρόπο, ο ελληνικός λαός έδειξε για ακόμα μία φορά πώς συμπεριφέρεται σε ανθρώπους που βιώνουν τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά για το λαό μας που δείχνει τη συμπαράστασή του στα θύματα του ιμπεριαλισμού. Έδειξε την αλληλεγγύη του στο λαό τη Γιουγκοσλαβίας, στους λαούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Λειτούργησε και λειτουργεί αγνά σαν ένας λαός που γνωρίζει τη σημαίνει ξεριζωμός, γνωρίζει τι σημαίνει ιμπεριαλιστική επέμβαση στον τόπο του. Γνωρίζει όμως ταυτόχρονα και τι σημαίνει αλληλεγγύη όταν είσαι ξεριζωμένος (η αλληλεγγύη που έδειξαν οι ανατολικές χώρες στους Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές αλληλεγγύης μεταξύ των λαών). Είδαμε λοιπόν τον ελληνικό λαό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και να βοηθά τους πρόσφυγες από το υστέρημά του.