Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΙΚ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Στις 17 Ιουνίου 2016 ξεκινά η δίκη των 10* στελεχών και μελών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) στο ανώτατο δικαστήριο του Μονάχου. Πρόκειται για την κορύφωση μιας δικαστικής-αστυνομικής επιχείρησης που άρχισε στις 15 Απριλίου 2015 σε Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα και Γερμανία κατ΄ εντολή των ομοσπονδιακών γερμανικών δικαστικών αρχών. Οι συλλήψεις που έγιναν στην Ελλάδα ήταν 4, ενώ έπειτα από πανελλαδική κινητοποίηση αλληλεγγύης, οι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ένας (ο Deniz Pektaş) παραδόθηκε τελικά στις γερμανικές αρχές.

Το κατηγορητήριο -που στήθηκε με στοιχεία των τουρκικών φασιστικών αρχών- είναι πως οι δέκα αγωνιστές είναι μέλη της παράνομης οργάνωσης Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (μαρξιστικό-λενινιστικό) (TKP/ML). Η κατηγορία βασίζεται στο άρθρο 129 a-b του γερμανικού ποινικού κώδικα (προσθήκη του 2012) που αφορά τη σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό.

4ο Αντιφασιστικό Διήμερο στην Τούμπα


Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Υποτίμηση της αναγκαιότητας; Υπόκλιση στους αρνητικούς συσχετισμούς; Ή και τα δύο μαζί;

Μια σύντομη αναφορά στο δεύτερο κάλεσμα για την δημιουργία
Αντιπολεμικής - Αντιιμπεριαλιστικής Επιτροπής Νέων

Την  Τρίτη  31/5  πραγματοποιήθηκε το 2ο κάλεσμα για την δημιουργία Αντιπολεμικής - Αντιιμπεριαλιστικής επιτροπής Νέων. Έστω και καθυστερημένα η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων θέλει να ενημερώσει για την εξέλιξη αυτής της συνάντησης και για κάποια πρώτα συμπεράσματα που έβγαλε. 

Δυστυχώς, στη δεύτερη αυτή συνάντηση δεν παραβρέθηκαν η νεολαία της ΑΡΑΝ και η νεολαία της Παρέμβασης, όπου συμμετείχαν στο πρώτο κάλεσμα, διότι παρά την συνεχή προσπάθεια επικοινωνίας που έγινε από την πλευρά μας δεν υπήρξε καμία απάντηση, καμία ανταπόκριση. Στη συνάντηση, παραβρέθηκε μέλος της ΝΚΑ ο οποίος όπως μας ανέφερε μπορούσε να παραμείνει στη συνάντηση για μόλις δέκα λεπτά (!!!). Σ’ αυτά τα δέκα λεπτά ωστόσο μπόρεσε να διευκρινίσει πως από την πλευρά της η ΝΚΑ δεν μπορεί να συμμετάσχει γιατί  υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες (ποιες δεν μάθαμε μιας και δεν εξελίχθηκε η συζήτηση και πως ήταν δυνατόν μέσα στο δεκάλεπτο) αλλά και πως γι’ αυτό το ζήτημα υπάρχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα πρωτοβάθμια σωματεία!! Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση από την πλευρά της ΑΡΙΣ που επίσης παραβρέθηκε, χωρίς ωστόσο να «κλείσουν την πόρτα» σε μια επόμενη συνάντηση.