Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Kάλεσμα για την αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Τα τελευταία χρόνια η φρίκη του πολέμου βρίσκεται δίπλα μας, από τις εικόνες της τηλεόρασης και του ιντερνέτ μέχρι τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Άνθρωποι θύματα του πολέμου με λίγες αποσκευές στους ώμους προχωράνε, κάνουν χιλιόμετρα ένα καλύτερο αύριο προσπαθώντας να σωθούν, να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους.
Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι και Ρώσοι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο πόλεμος συμβαίνει για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Η αλήθεια όμως είναι πως το μακέλεμα και η καταστροφή των χωρών και των λαών της Μέσης Ανατολής, αποτελεί συνέπεια της όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ τους. Το σπάσιμο της, ψευδεπίγραφης άλλωστε, εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας, δείχνει πως ο πόλεμος στη Συρία και σε ολόκληρη την μέση Ανατολή θα συνεχιστεί, πως νέα καραβάνια προσφύγων θα συνεχίσουν να φτάνουν στην Ευρώπη.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Το επίδομα ανεργίας είναι δικαίωμα των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών!

Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, το οποίο μετατρέπει το επίδομα ανεργίας σε «επιδότηση εργασίας» (ή πιο σωστά σε επίδομα των εργοδοτών), οδηγώντας ουσιαστικά στην  πλήρη κατάργησή του. Σύμφωνα με αυτό, για 10.000 «ωφελούμενους», το επίδομα ανεργίας τους (360€) θα δίνεται σε μια επιχείρηση για 12 μήνες, αρκεί να έχει μέχρι 10 εργαζόμενους, να μην έχει κάνει απολύσεις το προηγούμενο τρίμηνο, να πληρώνει το υπόλοιπο ποσό για να συμπληρωθεί ο βασικός μισθός του εργαζόμενου και να τον κρατήσει για 3 επιπλέον μήνες, πάλι επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ.