Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, μια απεργία ...αφημένη στην μοίρα της;



Συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24-11-2016 στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. 
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν από μεριάς σωματείων: η ΟΛΜΕ και το σωματείο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, απο μεριάς οργανώσεων συμμετείχαν: η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,η ΟΚΔΕ, και ΞΕΚΙΝΗΜΑ.Η ΕΔΟΘ συμμετείχε με δικό της πανό παρόλο που το κάλεσμα της για την συγκεκριμένη συγκέντρωση και πορεία ανακοινώθηκε μόλις το προηγούμενο βράδυ !!!Ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Σοφίας και πορεία έκανε το ΠΑΜΕ συνεχίζοντας την τακτική του απομονωτισμού δήθεν στο όνομα της "ταξικής συγκρότησης".

Μαύρη Παρασκευή


Κυριολεκτικά «μαύρη» ήταν η Παρασκευή 25/11, που μας πέρασε! Μαύρη για τους εργαζόμενους, κοροϊδία για τους καταναλωτές και κερδοφόρα για τα αφεντικά!
Δεν είναι καθόλου τυχαία η συγκυρία στην οποία αποφάσισαν οι μεγαλύτερες εταιρίες λιανεμπορίου στη χώρα, να προωθήσουν αυτή την «παράδοση» του Αμερικάνικου καπιταλιστικού παράδεισου. Η φτώχεια και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του λαού μας, τις οδηγεί σε νέες μεθόδους και πρακτικές κερδοφορίας, που χαρακτηρίζονται από το μεγαλύτερο ξεζούμισα των εργαζομένων και την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού. Έτσι ήρθε να προστεθεί στις προσπάθειες «τόνωσης» της αγοράς και η μαύρη Παρασκευή, που προωθήθηκε από κανάλια, διαδικτυακά μέσα και λοιπά όργανα προπαγάνδας του συστήματος. Το αποτέλεσμα, αλλόφρονες καταναλωτές να σπρώχνονται, κατά τα Αμερικάνικα πρότυπα, για να προλάβουν τις προσφορές πριν εξαντληθούν. Εργαζόμενοι να δουλεύουν σε υπερεξαντλητικούς ρυθμούς, για ένα ξεροκόμματο και ο τζίρος των μεγάλων εταιριών που συμμετείχαν να σπάει ρεκόρ.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!


   Ο νέος γύρος επίθεσης που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει στο τραπέζι νέα μέτρα που έρχονται να πλήξουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό. Πιστοί στις επιταγές των ιμπεριαλιστών και με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης , τα νέα αυτά μέτρα έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα και να συνεχίσουν την πορεία της φτωχοποίησης του λαού, της αύξησης της ανεργίας, της κατάργησης των δικαιωμάτων. Μόνος φραγμός σ' αυτήν την πορεία επίθεσης είναι ο ίδιος ο λαός και η νεολαία μέσα από την αντίσταση και την πάλη του.
   Ενάντια στην κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, που έχει στόχο τη δημιουργία ενός κλίματος φόβου και ανασφάλειας, ακόμη περισσότερες απολύσεις και χειρότερους όρους τόσο για τους άνεργους όσο και για τους εργαζόμενους. Επίσης είναι φανερό ότι ένα ακόμη κονδύλι που προοριζόταν για την υποστήριξη των ανέργων καταλήγει στις τσέπες της εργοδοσίας με πολλά οφέλη.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ανταπόκριση απο την συζήτηση - γλέντι στις 12 Νοεμβρίου

Η συζήτηση (με θέμα: "το δικαίωμα μας σε δουλειά  περίθαλψη ζωή. Δικαίωμα η παραχώρηση;") πραγματοποίηθηκε με μεγάλη ζωντάνια. Μέσα απο την κατάθεση προσωπικών εμπειριών  απο τους εργασιακούς χώρους, έγινε η ανάδειξη του χαρακτήρα της επίθεσης του κεφαλαίου στους εργαζομένους και αναδείχθηκαν οι βασικές πτυχές της (μείωση εισοδημάτος, κατάργηση δικαιωμάτων, καταστολή αγώνων). Παράλληλα, έγινε συζήτηση για την δράση της Πρωτοβουλίας Νεών Εργαζομένων και ανέργων τα τελευταία χρόνια, ώστε να αξιοποιηθούν τα εως τώρα συμπεράσματα απο αυτήν,




Ακολούθησε γλέντι με τους Mess με λαικά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια.


Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Η επίσκεψη Ομπάμα στην στη χώρα μας στις 15-16 Νοέμβρη, είναι μια πρόκληση για τον λαό και την νεολαία,  όχι μόνο γιατί γίνεται ακριβώς πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η οποία είχε ως βασικό της σύνθημα το <<έξω η ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ>>, αλλά κυρίως όσον αφορά την πολιτική της σημασία. Ο Ομπάμα έρχεται να εξασφαλίσει την πλήρη ευθυγράμμιση με τα αμερικάνικά σχέδια για τη Συρία, αλλά και ευρύτερα για τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.



      

Μείώσεις μισθών και ομαδικές απολύσεις προτείνει το πόρισμα της "Επιτροπής Σοφών"

Χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, απελευθέρωση απολύσεων, χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Η νέα καταιγίδα μέτρων στοχεύει τη καρδιά των εργατικών κατακτήσεων. Και εν όψει δεύτερης αξιολόγησης όλα είναι στο τραπέζι. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών, για το οποίο πανηγυρίζει ο Κατρούγκαλος, προτείνει νέα μείωση βασικού μισθού, μέσω του διαχωρισμού παλιών και νέων εργαζομένων.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "Το δικαίωμα μας σε Δουλειά - Περίθαλψη - Ζωή" ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11 | 18.30



«Οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι συζητούν για το δικαίωμα στην δουλειά, περίθαλψη, ζωή.Κατακτήσεις ή παραχωρήσεις;»συμμετέχει η Τασούλα Γκενίδου εκ μέρους της Ταξικής Πορείας
Ακολουθεί γλέντι με ζωντανή μουσική και συλλογική κουζίνα