Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε NOKIA, CYTA, WIND


Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind
Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia
Σωματείο Εργαζομένων στη Cyta

Τα Σωματεία μας, τα οποία συμμετέχουν στον Συντονισμό Σωματείων και Εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε σε από κοινού κινητοποιήσεις μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε από εργοδότες και κράτος.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά στις παρακάτω κινητοποιήσεις
  • Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia: Στάση Εργασίας την Τρίτη 31/1/17.
  • Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas: Στάση εργασίας 3μμ -5μμ την Τετάρτη 1/2/17.
  • Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2/2/17, συγκέντρωση στα κτίρια της Wind, Λ. Αθηνών 106 Κολωνός και Κηφισίας 66 Μαρούσι.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ PUBLIC 2017

Την Παρασκευή 20.01.17 η επιχείρηση Public απέλυσε δεκάδες εργαζομένους, κυρίως πωλητές και προϊσταμένους από διάφορους εργασιακούς χώρους, όπως σε τμήματα Τεχνολογίας, Πολιτισμού, Gaming. Ταυτόχρονα, προέβη σε απολύσεις κάποιων διευθυντικών στελεχών, ενώ το κλίμα στους εργασιακούς χώρους είναι ότι επίκειται και συνέχεια.

Το κοινό στοιχείο της πλειονότητας των συναδέλφων που απολύθηκαν ήταν ο χαρακτηρισμός τους ως «υψηλόμισθοι», δηλαδή εργαζόμενοι των «700 και 800 ευρώ»… Για να προλάβουμε αντιδράσεις και αιτιολογίες του τύπου «αναγκαστική εξυγίανση», να σημειώσουμε ότι αυτή η μορφή «εξυγίανσης» συμπίπτει τυχαία (;) με το σχεδιαζόμενο άνοιγμα νέων καταστημάτων της αλυσίδας Public σε Κολωνάκι και Αεροδρόμιο. Και για να το κάνουμε ακόμα πιο καθαρό, πρόκειται για μια επιχείρηση, η οποία, από το 2012, προβαίνει σταθερά σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση -έως εξαντλήσεως- των υπαλλήλων της, αξιοποίηση δωρεάν εργασίας μέσω προγραμμάτων voucher, με αποτέλεσμα να έχει βγάλει τεράστια κέρδη από την εξευτελιστικά φθηνή εργασία των συναδέλφων μας.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Να υποστηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΕ»!


Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας μη γνωρίζοντας πότε και αν θα πληρωθούν.  Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ Καρυπίδη (πρώην Αρβανιτίδη) της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας σουπερμάρκετ στη βόρεια Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας σταμάτησε να καταβάλλει μισθούς από τον Φεβρουάριο του 2016, τα ράφια έμεινα άδεια και από εκεί και πέρα ξεκινά το καθεστώς ομηρίας των 1400 εργαζομένων, οι οποίοι μέσω του πανελλαδικού τους σωματείου έθεσαν εξ’ αρχής τον στόχο να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους και τα δεδουλευμένα τους, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Αύγουστο του 2016 με την οικονομική τους κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη καθώς τα έξοδα τους τρέχουν. Από μεριάς της εργοδοσίας της «Καρυπίδης ΑΕ»  φαίνεται να υπάρχει σχέδιο μεταβίβασης της εταιρείας στη «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» και συνέχισης της λειτουργίας της με εφαρμογή απολύσεων, μείωσης των μισθών κατά 20% και καταβολής του 50% των δεδουλευμένων. Το υπουργείο εργασίας σε όλη αυτήν την περίοδο διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι θα βρεθεί κάποια λύση χωρίς όμως να κάνει κάτι ουσιαστικό, πρόσφατα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία δηλώνει ψευδή στοιχεία για το ύψος των χρεών της και δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν ενέργειες από τις αρμόδιες αρχές.