Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ απο την συγκέντρωση ενάντια στα εργοδοτικά εγκλήματα

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/3 συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με αφορμή τους πρόσφατους θανάτους εργαζομένων στα Mikel και στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμα συμμετείχαν η Ταξική Πορεία, η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων, το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (Ε.Σ.Ε.) Θεσσαλονίκης και η Αντεπίθεση των Εργαζομένων.
Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, συνέχισε στο πεζόδρομο της Ναυαρίνου ώστε να περάσει από τo κατάστημα Everest όπου παρέμεινε λίγα λεπτά φωνάζοντας συνθήματα και καταγγέλλοντας πως τα εργατικά «ατυχήματα» είναι εγκλήματα της εργοδοσίας. Η πορεία συνέχισε στη Τσιμισκή, ανέβηκε το πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας σταματώντας έξω από το κατάστημα Ble και στη συνέχεια έξω από το εργοτάξιο του Μετρό. Αρκετά λεπτά στάθηκε και έξω από το κατάστημα των Mikel λίγο πριν καταλήξει και πάλι στην Καμάρα.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τα εργατικά «ατυχήματα» είναι εγκλήματα της εργοδοσίας





ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:


ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 7:00 μ.μ. στην ΚΑΜΑΡΑ
Τα εργατικά «ατυχήματα» είναι εγκλήματα της εργοδοσίας

Καλούν:
Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (Ε.Σ.Ε.) Θεσσαλονίκης , , Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων (Π.Ν.Ε.Α), Ταξική Πορεία.

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Να αγωνιστούμε ξανά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική!

Τις τελευταίες εβδομάδες άλλη μια «σκληρή διαπραγμάτευση» βρίσκεται σε εξέλιξη! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παλεύει να πείσει τον λαό για τους επιτυχημένους χειρισμούς της και τις ημέρες ανάπτυξης που έρχονται. Ωστόσο, τα μέτρα τα οποία συζητούνται αυτήν την στιγμή μεταξύ κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ έρχονται να ευνοήσουν αποκλειστικά το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ – ΕΕ – Γερμανία) στην χώρα. Παρόλα τα συστηματικά ψέματα που ακούγονται καθημερινά στις τηλεοράσεις πρόκειται για σκληρά μέτρα τα οποία που θα πλήξουν άμεσα το λαϊκό εισόδημα, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Από ότι φαίνεται το μόνο καλό χαρτί που η κυβέρνηση έχει στα χέρια της είναι η ικανότητα της να κρατάει τον λαό στη γωνία και να εφαρμόζει την πολιτική της χωρίς αντιδράσεις. Η περιβόητη «συμφωνία με τους θεσμούς» φαίνεται να καθυστερεί όχι γιατί η ελληνική πλευρά βάζει κάποιου είδους κόντρα αλλά γιατί ΕΕ- ΔΝΤ διαφωνούν ανοιχτά για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Μια πολύ πιθανή καταληκτική ημερομηνία φαίνεται να είναι στις 20/3 με την συνεδρίαση του Eurogroup.