Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ PUBLIC




Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου η επιχείρηση Public προχώρησε σε δεκάδες αιφνιδιαστικές απολύσεις εργαζομένων . Σε μία μέρα, 20 εργαζόμενοι από τα υποκαταστήματα της Αττικής αλλά και από υποκαταστήματα της υπόλοιπης επικράτειας βρέθηκαν στο δρόμο και στην τεράστια ουρά της ανεργίας.Ταυτόχρονα, μέσα στην επιχείρηση κυριαρχεί το κλίμα του φόβου και της τρομοκράτησης των εργαζομένων για ακόμη περισσότερες απολύσεις.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό έχουμε δικαιώματα και πρέπει να τα διεκδικήσουμε!

Μέλη και συναγωνιστές της Ταξικής Πορείας που δουλεύουν στις καφετέριες, τα ξενοδοχεία, τις εταιρίες εστίασης κλπ, αποφάσισαν να παρέμβουν απο κοινού πανελλαδικά και να μιλήσουν για τα κοινά προβλήματα που βιώνουν.
Η απλήρωτη εργασία, η ανύπαρκτη ασφάλιση, τα ωράρια λάστιχο και γενικά η κατάσταση που ζούμε δεν μπορεί να συνεχίσει ετσι. Πρέπει να απαντήσουμε στις προκλήσεις που δεχόμαστε στις δουλειές μας. Πρέπει να οργανωθούμε και να παλέψουμε. Κανένας συνάδελφος μονος του απέναντι στη διάλυση των δικαιωμάτων και των μισθών μας.

Ακολουθεί η προκήρυξη που μοιράζεται:



Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό έχουμε δικαιώματα
και πρέπει να τα διεκδικήσουμε!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, είμαστε μάρτυρες μιας πολύ σκληρής εκμετάλλευσης από τα αφεντικά: όλο και πιο εντατική εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, λειψά ένσημα, μαύρη εργασία, μεροκάματα που δεν φτάνουν ούτε για τις βασικές μας ανάγκες, δώρα που δεν δίνονται, απολύσεις και τόσα άλλα.