Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ




Μέσα από την πρωτοβουλία νέων εργαζομένων-ανέργων προσπαθούμε να συγκροτηθούμε. Προσπαθούμε να δούμε πώς θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Προσπαθούμε να μην αποκοπούμε από το εργατικό κίνημα, αλλά να συνδέσουμε την πολιτική και οργανωτική μας δράση με αυτό. Ως εργαζόμενοι, καλούμαστε να ξαναζωντανέψουμε τα σωματεία μας, να τα οργανώσουμε από τα κάτω, χωρίς τους εργατοπατέρες και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ως άνεργοι, καλούμαστε να συνδέσουμε τη δράση μας με αυτά τα σωματεία, δημιουργώντας επιτροπές ανέργων μέσα σε αυτά, με ίδια δικαιώματα για όλα τα μέλη και κυρίως με συντονισμό των δράσεών μας.  
Γιατί το ζήτημα δεν είναι ποσοτικό και δεν θα καθοριστεί από τις «άμεσες» λύσεις και τη «μία φορά». Οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα από την οργανωμένη πάλη. Το αίτημα  «επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις» αποτελεί απόρροια της ανάγκης επιβίωσης των ανέργων. 
Η κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων που ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και το βασικό μισθό θα πρέπει να αποτελούν πάγια και αδιαπραγμάτευτα αιτήματα αγώνα. Η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι δωρεάν μετακινήσεις, η ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά γνώσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού,  η κατάργηση των χαρατσιών και πάνω απ’ όλα το αίτημα:«Μόνιμη  και σταθερή δουλειά για όλους. Με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες» μας αφορούν όλους. Εργαζόμενους και ανέργους, φοιτητές και μαθητές.
Επιδιώκουμε την κοινή δράση όλων των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, όλου του λαού και της νεολαίας σε έναν αγώνα για την υπεράσπιση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Μακριά από εκλογικές αυταπάτες και λογικές ανάθεσης σε δεξιούς και αριστερούς σωτήρες. Διότι η ιστορία έχει αποδείξει πως τίποτα δεν χαρίστηκε στο λαό, αλλά όλα κατακτήθηκαν ύστερα από σκληρούς αγώνες με το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα.
 Απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας, της ατομικής ευθύνης και της ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουν φωνή και να σπάσουν την απομόνωση, να σταθούν αλληλέγγυοι σε αυτούς που τους χρειάζονται και να ζητήσουν την αλληλεγγύη από όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.Μπροστά στην άγρια επίθεση που δεχόμαστε η απάντηση δεν πρέπει να είναι άλλη από τους μαζικούς και τους συλλογικούς αγώνες.

  •  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

e-mail: pnea.thess@gmail.com

 Βρισκόμαστε στο στέκι νεολαίας ΣΦΕΝΤΟΝΑ:
http://steki-sfentona.blogspot.gr/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου