Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Παρεμβάσεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κυριακάτικη αργία

Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων συζήτησε την Κυριακή 17/6 για ζητήματα που αφορούν την επικαιρότητα όπως το λεγόμενο "Μακεδονικό" και την πρόσφατη ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων.

Αποφάσισε  να διοργανώσει σε συνεργασία με την Ταξική Πορεία παρεμβάσεις στους εργαζόμενους στο εμπόριο και στον επισιτισμό  ενάντια στη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!



 Ραντεβού Τσιμισκή με Αριστοτέλους

1) Παρασκευή 22/6  στις 18:00
2) Κυριακή 24/6 στις 9:30

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις χτυπούν  δικαίωμα του εργαζόμενου λαού στην Κυριακάτικη αργία! Δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και δεν το χάρισε κανείς και ποτέ. Με πρόφαση την λεγόμενη τουριστική περιόδο  θέλουν να  νομιμοποιήσουν  μια ακόμη αντιλαϊκή τους απόφαση επιτρέποντας την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

 Δεν μας λείπουν οι δουλειές τις αργίες και τις Κυριακές, θέλουμε δουλειές τις καθημερινές! Να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους. Πρέπει να υπερασπιστούμε κάθε εργασιακό μας δικαίωμα. Θέλουν να μας εκμεταλλεύονται όποτε και για όσο θέλουν αυτοί. Να κατέβουμε στο δρόμο στο πλευρό των εργαζομένων που θα αναγκαστούν να δουλέψουν για ακόμη μια  Κυριακή. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά, το δικαίωμα μας να ζούμε από αυτήν, το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος να ξεκουράζεται, να ζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου