Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Κείμενο της Πρωτοβουλίας Νέων Εργαζομένων-Ανέργων


Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία
Κάτω τα χέρια από τα εργατικά δικαιώματα

.  Σήμερα, με τους νόμους που ψηφίστηκαν διαλύεται κάθε έννοια αξιοπρεπούς εργασίας και αμοιβής. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται, ο κατώτατος μισθός έχει αγγίξει τα 400 Ευρώ, η εργασία αποκτά όλο και πιο ελαστικά χαρακτηριστικά  με σπαστό ωράριο, με υπερωρίες που δεν πληρώνονται, με επιδόματα που καταργούνται και ο κατάλογος όλο και μακραίνει.

Ο μοναδικός υπεύθυνος για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο κόσμος της δουλειάς και ιδιαίτερα η νεολαία δεν είναι κανένας άλλος από το καπιταλιστικό-ιμπεριλιαστικό σύστημα το οποίο, προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς. Η ταξική υποταγή των ηγεσιών στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες υπέγραψαν μισθούς πείνας, σέρνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στα σαγόνια της εξαθλίωσης και της εκμετάλλευσης, δεν αφήνει περιθώρια αγώνων και εργατικών διεκδικήσεων.

Από τη στιγμή λοιπόν που έτσι έχουν τα πράγματα γιατί ο «κόσμος δεν βγαίνει στο δρόμο», «που είναι όλοι αυτοί οι άνεργοι;» για τους οποίους γίνεται τόσος λόγος. Πρώτα από όλα πρόβλημα επιβίωσης, καθώς οι άνεργοι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της πείνας και της εξαθλίωσης. Ταυτόχρονα ο άνεργος εργαζόμενος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα περίθαλψης μιας και δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα ένσημα που απαιτούνται για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας.

Μέσα από την Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων-Ανέργων προσπαθούμε να συγκροτηθούμε. Προσπαθούμε να δούμε πώς θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Προσπαθούμε να μην αποκοπούμε από το εργατικό κίνημα, αλλά να συνδέσουμε την πολιτική και οργανωτική μας δράση με αυτό. Ως εργαζόμενοι, καλούμαστε να ξαναζωντανέψουμε τα σωματεία μας, να τα οργανώσουμε από τα κάτω, χωρίς τους εργατοπατέρες και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ως άνεργοι, καλούμαστε να συνδέσουμε τη δράση μας με αυτά τα σωματεία, δημιουργώντας επιτροπές ανέργων μέσα σε αυτά, με ίδια δικαιώματα για όλα τα μέλη και κυρίως με συντονισμό των δράσεών μας.

Στην Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων-Ανέργων επιλέγουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να παλέψουμε. Έχουμε πίστη ότι ο κόσμος μπορεί να αποφασίσει να μην σκύψει το κεφάλι, αλλά να αντισταθεί και να παλέψει. Να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα και να παλέψει για το δικαίωμά του στη ζωή.


·         ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

·         ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

·         ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

·         ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου