Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!


Η αβυσσαλέα επίθεση που δέχεται ο λαός και η νεολαία δε μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω από πρωτογενή πλεονάσματα και τις μεγαλόπνοες υποσχέσεις. Υπό τις εντολές της ΤΡΟΪΚΑ,  η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να καταργήσει όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις. Προσπαθούν να αποδείξουν καθημερινά πόσο χρήσιμοι είναι για το κεφάλαιο και τα ξένα αφεντικά τους. 
Ποιό όμως είναι το πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα που επικαλείται ο Σαμαράς; 

 

Είναι το κλείσιμο εργοστασίων και η μεταφορά τους στο εξωτερικό, οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα, οι καταργήσεις ολόκληρων κλάδων και οργανισμών, το κλείσιμο νοσοκομείων. Είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας , η φτώχεια και η εξαθλίωση, η κατάργηση της σταθερής δουλειάς, τα 3.000.000 ανασφάλιστοι. Ευαγγελίζονται ανάπτυξη με νέα μέτρα, νέα μνημόνια γιατί το κεφάλαιο χρειάζεται ανθρώπους  υποταγμένους, με σκυμμένο το κεφάλι, σκλάβους έτοιμους προς εκμετάλλευση με τους χειρότερους όρους.
Θέλουν να τα πάρουν όλα πίσω και χρησιμοποιούν όλο τους το οπλοστάσιο. 

Από τους νόμους, τις ΚΥΑ και τα ΜΜΕ μέχρι την τρομοκράτηση και την ωμή καταστολή. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, η ποινικοποίηση των αγώνων, οι συλλήψεις απεργών και αγωνιστών του κινήματος, τα δολοφονικά χτυπήματα σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις μπήκαν στην ημερήσια διάταξη. 
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ!
Οι εργαζόμενοι όμως δεν  παραδίνονται. Σε διάφορους κλάδους, βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο και αγωνίζονται. Τα παραδείγματα της Χαλυβουργίας, των ΟΤΑ, των διοικητικών των πανεπιστημίων, των εργαζόμενων της Coca-Cola, των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών πρέπει να γίνουν έμπνευση για όλο το λαό, για όλους αυτούς που χτυπιούνται τα δικαιώματά τους. Να ξεπεράσουν τις ξεπουλημένες ηγεσίες και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να αγωνιστούν για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, μέσα από την πάλη ενάντια στις απολύσεις ή ενάντια στην κατάργηση των δικαιωμάτων τους, που τους καταργούν την ίδια τη ζωή τους. Η δύναμη τους, το μόνο που μπορεί να βάλει βάσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής  πολιτικής, είναι η αντίσταση  και η οργάνωση του αγώνα τους. 
Ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ!
Η συνάντηση, με μαζικούς όρους, στη βάση των κοινών τους συμφερόντων, με άλλους κλάδους που χτυπιούνται. Το άνοιγμα του αγώνα σε πρωτοβουλίες στις γειτονιές και σε συλλογικότητες, με τη συγκρότηση επιτροπών αλληλεγγύης, βοηθά ώστε να εμπλακούν περισσότεροι στον αγώνα, γεννάει την ελπίδα στους αγώνες.  Δημιουργεί όρους πάλης, χωρίς εκλογικές αυταπάτες και διαχειριστικές λογικές και βγάζει το λαό να αγωνιστεί μαζικά για το δικαίωμά του στη δουλειά και τη ζωή.
Ως Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων-Ανέργων βρεθήκαμε αρκετές φορές στο πλευρό των απεργών και δηλώνουμε ανοιχτά ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μέσα στον αγώνα και στο κίνημα, μέσα στις μικρές και μεγάλες μάχες του λαού και της εργατικής τάξης. Εκεί θα αναγεννηθεί η δυνατότητα για το κίνημα να θέσει την προοπτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου