Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για τα χθεσινά γεγονότα με τον ΟΑΣΘ

Είναι αυτή η βία…

Άλλο ένα περιστατικό υπερβάλλοντος ζήλου των ελεγκτών του ΟΑΣΘ κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για ένα βίντεο που δείχνει 2 ελεγκτές να έχουν σε κατάσταση «ομηρίας» μια νεαρή κοπέλα, η οποία δεν είχε πληρώσει εισιτήριο. Το αποκορύφωμα έρχεται, όταν η κοπέλα - μέσα στην απόγνωση και το πανικό από τη βίαιη συμπεριφορά των ελεγκτών - προσπαθεί να ξεφύγει από το παράθυρο του λεωφορείου, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα. Ο ένας ελεγκτής την τραβάει από τα πόδια, όσο η κοπέλα ουρλιάζει «Τι βία είναι αυτή;»!

Είναι η ίδια βία που βιώνει κάθε νεολαίος, εργαζόμενος και άνεργος, που χρησιμοποιεί τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. Την ίδια ώρα που κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΣΘ παίζουν τα δικά τους παιχνίδια για κονδύλια και ποσοστά κερδοφορίας, την ίδια ώρα νεολαίοι τραμπουκίζονται από συμμορίτες-ελεγκτές, μετανάστες γίνονται έρμαια φασιστοειδών-οδηγών, επιβάτες βιώνουν στο πετσί τους τον εκφοβισμό αλλά και έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο των ασυντήρητων κι ελαττωματικών λεωφορείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόλις λίγες ώρες πριν το περιστατικό αυτό, ένα αστικό στο κέντρο της πόλης έχασε μία από τις ρόδες του, η οποία κατέληξε σε διερχόμενο όχημα, ενώ ένα άλλο λεωφορείο συγκρούστηκε με 2 ΙΧ, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες και παιδιά να οδηγηθούν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο.

Δεν είναι επιλογή μας λοιπόν να διακινδυνεύουμε τη ζωή μας για να μετακινηθούμε. Δεν είναι επιλογή μας να μας εξευτελίζουν για ένα εισιτήριο. Αντιθέτως... Είναι ανάγκη μας να έχουμε δωρεάν πρόσβαση στις αστικές συγκοινωνίες. Μια ανάγκη που γίνεται μέρα με τη μέρα πιο επιτακτική λόγω των μισθών πείνας, της απληρωσιάς και της ανεργίας που μαστίζουν τη νεολαία της πόλης. Και ακριβώς γι’ αυτό είναι χρέος τους να προσφέρουν στο λαό ελεύθερες και δωρεάν μετακινήσεις, τη στιγμή που μας στερούν κάθε δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπεια. Τη στιγμή που νεολαία και εργαζόμενοι αδυνατούν να πληρώνουν εισιτήριο, και ένα απλήρωτο εισιτήριο στις μέρες μας οδηγεί στον εξευτελισμό, τον τραμπουκισμό, τη σύλληψη ή ακόμα και στο θάνατο (για να μην ξεχνάμε τον Θανάση Καναούτη…)!

Είναι αυτή η βία λοιπόν!

Και είναι αυτή η επιλογή μας… Να παλέψουμε για δωρεάν μετακινήσεις για όλο το λαό! Να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ!

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

2/9/2016

Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου