Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Νέες απολύσεις στα Public στη Θεσσαλονίκη!


Από τις αρχές του μήνα τα καταστήματα Public στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν έναν νέο κύκλο απολύσεων! Δύο εργαζόμενοι απολύθηκαν με την δικαιολογία ότι δεν ήταν αρκετά αποδοτικοί στη δουλειά τους. Στην πραγματικότητα η εργοδοσία τους απέλυσε για να τους αντικαταστήσει με άλλους που θα τους πληρώνει λιγότερο, καθώς η μια υπάλληλος σε μια μέρα θα συμπλήρωνε ένα χρόνο στην εταιρία και άρα θα δικαιούταν αποζημίωση και ο δεύτερος εργαζόμενος σε λίγο καιρό θα έκλεινε τριετία και επομένως θα δικαιούταν αύξηση στις αποδοχές του!

Στα Public ο εργασιακός μεσαίωνας αποτελεί καθεστώς! Τα Public όπως και οι περισσότερες εταιρείες τέτοιου τύπου ανακυκλώνουν διαρκώς το προσωπικό τους ώστε να γλιτώνουν από το κόστος μιας πιθανής αύξησης του μισθού και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους τους ώστε να δέχονται κάθε παράλογη απαίτηση. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ,όπως και χιλιάδες άλλοι , δουλεύουν κάτω από ένα ασφυκτικό καθεστώς υπό το φόβο της απόλυσης. Με υπερωρίες ,κυριακάτικη εργασία, καθεστώτα αξιολόγησης και διαρκή πίεση.

Η εταιρεία με τις συγκεκριμένες απολύσεις  δεν εμφανίζεται να παραβιάζει τον ισχύοντα νόμο περί ομαδικών απολύσεων ,έως 30 τον μήνα. Βέβαια για να εξυπηρετούνται ακόμη περισσότερο οι εργοδότες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,στη γραμμή και όλων των προηγούμενων  κυβερνήσεων, συζητάει αυτή τη στιγμή την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων . Προσπαθούν να κλέψουν μια ακόμη κατάκτηση των αγώνων του λαού μας . Δημιουργούν νόμους ώστε να εξυπηρετούν τις ορέξεις τους και τα συμφέροντα τους ,απέναντι στους εργαζομένους.

Ο σημερινός στόχος της εταιρείας είναι να ξεμπερδεύει και με τους ''υψηλόμισθους " εργαζομένους. Να φτιάξει νέες εργασιακές σχέσεις. Εργαζόμενους που θα τους χρησιμοποιεί όπως και όταν τη βολεύει. Με μισθούς πείνας ,χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Θέλει να δημιουργήσει συγχρόνους δούλους όπου καθημερινά θα τους ξεζουμίζει. Υπό το καθεστώς της τρομοκρατίας και της απειλής της ουράς των ανέργων που θα τους περιμένει ,θέλουν να δεχτούμε την βαρβαρότητα τους χωρίς αντιδράσεις με σκυμμένο το κεφάλι.

Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων εκφράζει την αλληλεγγύη της. Πρέπει να είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί ,αντιστέκεται, παλεύει για τη ζωή και τα δικαιώματα του. Δίπλα σε κάθε άνεργο που χάνει τη δουλειά του. Μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τους νικήσουμε. Να μην επικρατήσει το σκηνικό του φόβου. Μαζί με κάθε εργαζόμενο να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου