Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ολοι στην Απεργία - Διαδήλωση στις 9 Απρίλη

     Άνεργε εργαζόμενε, Σε καλούμε να συμμετάσχεις στην γενική απεργία-διαδήλωση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 9 Απρίλη. Η παρουσία σου είναι σημαντική αν και εσύ νιώθεις οργισμένος , αν θέλεις να υπερασπιστείς το δικαίωμα σου να ζεις με αξιοπρέπεια.

    Κυβέρνηση και Τρόικα πανηγυρίζουν για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται και ψηφίζονται αυτές τις μέρες. Προσπαθούν να παρουσιάσουν σαν επιτυχία το περαιτέρω βύθισμα του λαού και της νεολαίας στην φτώχεια και την ανεργία. Οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα είναι γεγονός! Καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης και σχολικοί φύλακες πετιούνται στην ανεργία! Προετοιμάζουν το έδαφος για καθιέρωση των απολύσεων στο δημόσιο υπέρ των οποίων τάσσεται και ο ίδιος ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης. Μια τέτοια εξέλιξη θα κάνει την κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα ακόμα πιο δύσκολη. Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 31/5 περιέχει πλήθος αντιλαϊκών μέτρων. Σπρώχνει και άλλο προς τα κάτω τον κατώτερο μισθό, προωθεί την καθιέρωση της κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, παραδίδει στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο τομείς της οικονομίας όπως το φάρμακο,η αρτοποιεία ταξί κτλ.

      Η δική μας απάντηση θα πρέπει να είναι οι συλλογικοί αγώνες!H κοινή δράση όλων των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, όλου του λαού και της νεολαίας σε έναν αγώνα για την υπεράσπιση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Η λύση δε θα βρεθεί μέσα από τις εκλογές ούτε θα έρθει από κάποιους ''σωτήρες''.Μέσα από την πρωτοβουλία νέων εργαζομένων-ανέργων προσπαθούμε να συγκροτηθούμε. Προσπαθούμε να δούμε πώς θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.


  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 
  • ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/4 10πμ Πλατεία Αγίας Σοφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου