Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, σαν κομμάτι της συνολικής επίθεσης του συστήματος στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ειδικά αυτές τις μέρες, με πρόφαση τις γιορτές, τα καταστήματα λειτουργούν τις Κυριακές 14 και 21, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα λειτουργήσουν και την Κυριακή 28.

Το βασικό επιχείρημα είναι πως ο εργαζόμενος λαός δεν έχει χρόνο να ψωνίσει για τις γιορτές, γι’ αυτό τα καταστήματα λειτουργούν αυτές τις Κυριακές για «διευκόλυνση». Το ζήτημα είναι πως ο λαός, οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι μέρα με τη μέρα εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο, χρόνο έχουν! Λεφτά δεν έχουν για να καταναλώσουν!!!

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έχει ξεκάθαρο στόχο να πλήξει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, να τους στερήσει άλλο ένα δικαίωμα, να τους διδάξει πως πλέον δεν μπορούν να έχουν καμία απαίτηση, κανένα δικαίωμα.. Διαμορφώνουν έτσι ένα πλαίσιο πλήρους υποταγής στις ορέξεις των αφεντικών. Σύγχρονοι δούλοι, εργαζόμενοι – λάστιχο, απασχολούμενοι, που θα δουλεύουν όταν και όσο θέλει ο εργοδότης, εργαζόμενοι χωρίς ωράριο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα είναι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των μεγάλων αφεντικών, της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Πρόκειται λοιπόν για μια κεντρική πολιτική επιλογή τους και δε θα ανατραπεί παρά μόνο από το μαζικό, παρατεταμένο και ανυποχώρητο αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων.

Να υπερασπιστούμε την κυριακάτικη αργία, την έννοια της ανάπαυσης και του ελεύθερου χρόνου, ενάντια στα σύγχρονα κάτεργα της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Να υπερασπιστούμε τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τα κατοχυρωμένα με αγώνες και αίμα εργασιακά δικαιώματα, το ανθρώπινο ωράριο, το 5ήμερο και το 8ωρο.

Κόντρα στις λογικές, που θέλουν να τραμπουκίζουμε τον κόσμο, που πάει να ψωνίσει τις Κυριακές, να στραφούμε στους συναδέλφους μας, να συζητήσουμε, να οργανωθούμε και να παλέψουμε συλλογικά για τα δικαιώματά μας ενάντια στα αφεντικά και όχι ενάντια στον κόσμο, που τον θέλουμε σύμμαχο και όχι απέναντί μας.

Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Το μόνο όπλο που έχουμε είναι ο αγώνας για την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας. Η οργάνωση της πάλης μας για την ανατροπή της αντιλαïκής πολιτικής κυβέρνησης και κεφαλαίου.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων – Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου