Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Kάλεσμα για την αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Τα τελευταία χρόνια η φρίκη του πολέμου βρίσκεται δίπλα μας, από τις εικόνες της τηλεόρασης και του ιντερνέτ μέχρι τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Άνθρωποι θύματα του πολέμου με λίγες αποσκευές στους ώμους προχωράνε, κάνουν χιλιόμετρα ένα καλύτερο αύριο προσπαθώντας να σωθούν, να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους.
Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι και Ρώσοι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο πόλεμος συμβαίνει για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Η αλήθεια όμως είναι πως το μακέλεμα και η καταστροφή των χωρών και των λαών της Μέσης Ανατολής, αποτελεί συνέπεια της όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ τους. Το σπάσιμο της, ψευδεπίγραφης άλλωστε, εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας, δείχνει πως ο πόλεμος στη Συρία και σε ολόκληρη την μέση Ανατολή θα συνεχιστεί, πως νέα καραβάνια προσφύγων θα συνεχίσουν να φτάνουν στην Ευρώπη.

Η φασιστική τούρκικη κυβέρνηση από τη μια αναζητά ρόλο στην λεηλασία της Συρίας και από την άλλη κλείνει συμφωνίες με την Γερμανία για το πόσους πρόσφυγες θα κρατήσει και πόσους θα διώξει. Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναγνωρίζει την απάνθρωπη συμφωνία και εγκλωβίζει χιλιάδες προσφύγες στα κέντρα «φιλοξενίας» σε άθλιες συνθήκες,  τους καταδικάζει να επιβιώνουν με ελάχιστο φαγητό, στοιβαγμένοι σε σκηνές, χωρίς να γνωρίζουν για πόσο θα παραμείνουν εκεί.
Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ ΕΕ Ρωσίας, αποτελούν κοινό εχθρό ντόπιων και μεταναστών. Ειδικά τώρα, που όπως φαίνεται μεγάλος αριθμός προσφύγων θα παραμείνει στην χώρα μας, εμφανίζεται ως επιτακτική η ανάγκη να αγωνιστούμε από κοινού με τους πρόσφυγες. Να αναδείξουμε την φιλία μεταξύ των λαών και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με τον μόνο τρόπο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Με πολιτικό αγώνα για την κατάκτηση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης και δικαιωμάτων για τους προσφυγές. Με την δημιουργία κινήματος αντίστασης στην βάρβαρη πολιτική που καταστρέφει τις λαϊκές οικογένειες και την εργατική τάξη. Ένα κίνημα διεκδίκησης, που θα αποτελέσει στοιχείο ενοποίησης Ελλήνων και προσφύγων-μεταναστών, απέναντι σε κυβέρνηση, αστική τάξη και ιμπεριαλισμό και θα δίνει την καλύτερη απάντηση απέναντι στα φασιστικά κηρύγματα και πρακτικές.
Καλούμε λοιπόν, στην βασική κατεύθυνση δημιουργίας του παραπάνω αναγκαίου κινήματος, όλο τον κόσμο της νεολαίας να πλαισιώσει και να συμμετέχει στην αντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες
20/10 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥστις 6.00 μμ
- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
- ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.
- ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.
- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου