Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Το "ΕΝΑΥΣΜΑ" στη Θεσσαλονίκη 8 και 9 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι με λόγια, μ’ έργα τ’ Άδικο πολέμα! Κι όχι μονάχος! Με τα πλήθη συνταιριάσου!» του Κ. Βάρναλη, το «Έναυσμα» επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στις 8 και 9 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.
Το «Έναυσμα» είναι ένα αριστερό διήμερο νεολαίας που διοργανώνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, συνδιοργανώνουν οι νέοι εργαζόμενοι και συμμετέχει η Μαθητική Αντίσταση. Καλούμε τα κινήματα και τους αγωνιζόμενους κλάδους της πόλης μας (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, απεργοί coca-cola, Χαλκιδική) να παρευρεθούν με τραπεζάκια και υλικά στο χώρο.

 
Δικό τους χώρο θα έχουν, επίσης, η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει 2 εκδηλώσεις-συζητήσεις με τίτλους: «Ο κρίσιμος ρόλος της εκπαίδευσης στην πάλη των μαζών» με εισηγητές από Αγωνιστικές Κινήσεις και Πρωτοβουλία Ν. Εργαζομένων & Ανέργων και «Η αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση στο κίνημα. Μια συζήτηση που πρέπει να ξανανοίξει» με ομιλητές νεολαίους από το ΚΚΕ(μ-λ), τη νΚΑ και τη νεολαία της ΑΡ.ΑΝ. Οι εκδηλώσεις αυτές θέλουμε να μην περιοριστούν σε περιγραφή των πολιτικών εξελίξεων σήμερα αλλά να ανοίξουν μια ουσιαστικότερη κουβέντα στους κύκλους της νεολαίας με βαθύτερα ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα.
Στο πολιτιστικό πρόγραμμα του διημέρου, μεταξύ άλλων, η Θεατρική Ομάδα «Έναυσμα» θα ανεβάσει θεατρική παράσταση και το 1ο βράδυ θα έχει ζωντανή μουσική με Balkan σχήματα, ενώ το 2ο βράδυ το πέρας των εκδηλώσεων θα ακολουθήσει ρεμπέτικη/λαϊκή βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου