Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΕΝΑΥΣΜΑ" ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Εκατοντάδες συναγωνιστές και φίλοι τίμησαν με την συμμετοχή τους το διήμερο νεολαίας Έναυσμα (8-9/11) στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μέσα από το πλούσιο πολιτικό, αλλά και πολιτιστικό πρόγραμμα άνοιξε η πολιτική πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων, της Μαθητικής Αντίστασης και της Πρωτοβουλίας Νέων Εργαζομένων - Ανέργων για την πάλη της νεολαίας.
Τόσο η πρώτη συζήτηση με θέμα τον "κρίσιμο ρόλο της νεολαίας στην πάλη των μαζών", όσο και η δεύτερη με θέμα την "αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση στο σήμερα", πλαισιώθηκαν από 70-80 συναγωνιστές/φίλους η καθεμία, με ενεργή διάθεση τοποθέτησης και προβληματισμού. 
Τη δεύτερη ημέρα μας τίμησαν με την παρουσία τους και τις εισηγήσεις τους καλεσμένοι από τη νΚΑ και την ΑΡΑΝ, που συνέβαλλαν στον πολιτικό διάλογο και την αναγκαία ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο της αριστεράς.

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα "ΕΝΑΥΣΜΑ" έβαλε την ξεχωριστή πινελιά της στο πολιτιστικό κομμάτι του διημέρου. Η θεατρική παράσταση "Δουλειά τους... η εκμετάλλευσή μας" στέφθηκε με επιτυχία και καταχειροκροτήθηκε από ένα γεμάτο αμφιθέατρο 150 ατόμων.

Το διήμερο "ΕΝΑΥΣΜΑ" είχε την τιμή να φιλοξενεί καλεσμένα κινήματα της πόλης και αγωνιστές: τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, τους απεργούς της Κόκα Κόλα, την επιτροπή Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων και την επιτροπή Θεσ/νίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, οι οποίοι εξέθεσαν τα υλικά τους σε τραπεζάκια στο χώρο, χαιρέτησαν τις πολιτικές συζητήσεις και έδωσαν πολύτιμη δυνατότητα στη νεολαία να έρθει σε επαφή μαζί τους.
Στο χώρο του διημέρου, επίσης, λειτούργησαν τραπεζάκια των Αγωνιστικών Κινήσεων, της Πρωτοβουλίας Νέων Εργαζομένων - Ανέργων, των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών, της Λαϊκής Αντίστασης Α.Α.Σ., του ΚΚΕ (μ-λ). Επίσης, λειτούργησε τραπεζάκι από το στέκι νεολαίας "Σφεντόνα", καθώς και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων "Εκτός των τειχών" . 
Τα μουσικά σχήματα "BAILEMOS" και "ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑ" πλαισίωσαν με τη σειρά τους το πολιτιστικό πρόγραμμα των δύο ημερών προσφέροντας πολλή ψυχαγωγία, κέφι και χορό.

Η επιτυχία του διήμερου "ΕΝΑΥΣΜΑ" αποτελεί μια καλή παρακαταθήκη που μας δίνει κουράγιο και πείσμα να απευθυνθούμε ακόμη πιο πλατιά στον κόσμο της νεολαίας και να συμβάλλουμε στην οργάνωση των αντιστάσεών της. Καλούμε συναγωνιστές και τους φίλους να ξανασυναντηθούμε στους δρόμους της πόλης! Τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από τους αγώνες για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες και την αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού και της νεολαίας στο σήμερα!


 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου