Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Απολύσεις στον ΑΝΤ1, μειώσεις μισθών στον ALPHA

Απολύσεις λοιπόν στον ΑΝΤ1, μειώσεις μισθών στον ALPHA και πάει λέγοντας. Και όλα αυτά με το πρόσχημα του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι καναλάρχες εκμεταλλεύονται το ανύπαρκτο τοπίο προστασίας των εργαζόμενων και να τους χρησιμοποιούν στην όποια κόντρα τους με τη κυβέρνηση. Βρήκαν αφορμή για να εφαρμόσουν ακόμη πιο εντατικά τις μνημονιακές εργασιακές σχέσεις που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση, καταργώντας και τα ελάχιστα δικαιώματα που απέμειναν σε εργαζόμενους δεκαετιών στο χώρο. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Ξεκινάει από τις αρχές του '90 που τα ιδιωτικά κανάλια στήθηκαν πάνω στη καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων, ωραρίων και μισθών που υπήρχαν στο (αποκλειστικά κρατικό ως τότε) τηλεοπτικό και δημοσιογραφικό χώρο, τότε που η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν αναγνώριζε τους τεχνικούς και δεν τους ενέτασσε στις γραμμές τις γιατί δεν είχαν πτυχίο. Ο χώρος αυτός είναι από τους πρώτους που πέρασαν σε αυτό το τόπο αντεργατικά μέτρα που αργότερα γενικεύτηκαν.

Και φτάνουμε στο σήμερα. 26 απολύσεις την Πέμπτη, άλλες 4 αλλά και μειώσεις μισθών σήμερα. Μειώσεις και απολύσεις είχαμε σε πάμπολλες επιχειρήσεις στο χώρο (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση), στον ALPHA φτάσανε το 50%. Μέχρι τώρα και μετά από αποφάσεις της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής έχουμε απεργίες στον ΑΝΤ1 (γιατί όχι και στον ALPHA;), καταδίκη των απολύσεων απ' όλες τις ενώσεις του τηλεοπτικού και δημοσιογραφικού χώρου καθώς και από τη ...ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ. Παράλληλα γίνανε και κάποιες κινητοποιήσεις.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλειά και στο μισθό και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να εμπλέξουν αυτά τους τα δικαιώματα και τον αγώνα τους στη διαμάχη των καναλαρχών με την κυβέρνηση. 
Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ:

Αθήνα, 1η Αυγούστου 2015
Αρ. Πρωτ: 2073
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤ1

Συνάδελφοι!
Η «αγαπημένη» και πολυδιαφημιζόμενη εδώ και δεκαετίες οικογένεια του ΑΝΤ1 μόλις εχθές άρχισε να αποδεκατίζεται κυριολεκτικά.
Θύματα;; 26 απολυμένοι εργαζόμενοι τεχνικοί και την Δευτέρα έπονται και άλλοι μέχρι να συμπληρωθεί τουλάχιστον ο αριθμός των 40. Από Σεπτέμβρη πιθανόν να αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός ή να έχουμε και μειώσεις μισθών. Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση.
Θύτες;; Ο ίδιος ο άνθρωπος που ταύτισε το όνομά του με το σταθμό. Ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 Μίνωας Κυριακού και οι άνθρωποι που επέλεξε ο ίδιος για να τον διοικήσουν.
Λογική απορία: Πως είναι δυνατόν με τόσους απολυμένους να βγάλει τον Σεπτέμβριο ο σταθμός το πρόγραμμά του;;
Η απάντηση απλή: Με την αλλαγή των σημερινών εργασιακών σχέσεων σε αυτών της… γαλέρας!!! Μπλοκάκια- part timer-ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι-ελαστικές σχέσεις εργασίας και όλα αυτά με αποδοχές… πείνας!!! Και αν πάρουν πίσω με αυτές τις συνθήκες και κάποιον απολυμένο, το παίζουν και καλοί. Τάχα πως ενδιαφέρονται γι αυτούς.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Δεν κοροϊδεύουν πια κανέναν.
Από εχθές λοιπόν η μεγάλη οικογένεια του ΑΝΤ1 επέλεξε να προβεί στις ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ που έχουν γίνει ποτέ από την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Ουδέποτε κανένας άλλος σταθμός δεν έδειξε τόσο πολύ… «αγάπη» στην ίδια του την οικογένεια απολύοντας τόσους πολλούς εργαζόμενους μέσα σε μόλις μία ή δύο μέρες και μάλιστα με τον πιο χυδαίο και ανήθικο τρόπο. Μαζεύοντάς τους και διαβάζοντας ένα-ένα τα ονόματα των απολυμένων από μια… «μαύρη λίστα».
Ένας-ένας άκουγε το όνομά του αλλά και τα ονόματα των συναδέλφων του που οδηγήθηκαν στην ανεργία πιθανόν και στην ανέχεια. Άνθρωποι που είχαν 20 και 25 χρόνια εργασίας στο σταθμό. Άνθρωποι οικογενειάρχες οι περισσότεροι, που όλα αυτά τα χρόνια κινδύνευσε μέχρι και η ίδια τους η ζωή σε διάφορες αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές. Άνθρωποι που μόλις πριν λίγες μέρες κόντεψαν να καούν ζωντανοί μέσα σε VAN του σταθμού. Άνθρωποι που εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με πίστη, συνέπεια και επαγγελματισμό. Και όλα αυτά την επόμενη ακριβώς μέρα που ο ίδιος ο Στρατής Λιαρέλης στην συνέντευξη τύπου της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. μίλησε για οικογένειες που τρώνε ψωμί από τα κανάλια. Και ενώ γνώριζε ήδη για το… «έγκλημα» που είχε ετοιμάσει ο σταθμός του!! Και όταν εχθές ζητήσαμε συνάντηση μαζί του συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Εργασίας, μείναμε εμβρόντητοι στο άκουσμα ότι έφυγε για διακοπές!!! Φυσικά! Για τον… πρώην μαχητικό δημοσιογράφο η σχεδίαση του… «εγκλήματος» είχε πια τελειώσει. Έμενε τώρα μόνο η εκτέλεση από τους υφιστάμενούς του. Η δουλειά του είχε τελειώσει. Μπορούσε να φύγει με ήσυχη συνείδηση για διακοπές!!!
Συνάδελφοι!!!
Ήδη από εχθές ξεκίνησε ένας ωραίος αγώνας. Ένας αγώνας που σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί!!! Αγώνας για την ύπαρξή μας και την ίδια μας την αξιοπρέπεια!!! Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον ΑΝΤ1, αν περάσει, σίγουρα θα συμβεί και στους υπόλοιπους σταθμούς. Οι στάσεις εργασίας και οι απεργίες θα είναι διαδοχικές!!! Δεν μας ενδιαφέρουν πόσα απεργοσπαστικά δελτία θα βγάλουν. Δεν μας ενδιαφέρει η τρομοκρατία που θα μας εξαπολύσουν!!! Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μην σταματήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση! Να γυρίσουν ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!
Από αύριο επίσης, ξεκινάμε εκστρατεία ενημέρωσης ούτως ώστε να μάθει την αλήθεια ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!! Και όταν ακούει πια, για την… περίφημη οικογένεια του ΑΝΤ1 να αντιλαμβάνεται πλήρως την έννοια της ξεδιαντροπιάς και της ανηθικότητας που κρύβεται πίσω από αυτές τις λέξεις. Έντυπο υλικό είναι έτοιμο και θα αρχίζει να μοιράζεται σε λιμάνια, μετρό, διόδια! Ηλεκτρονικό υλικό είναι έτοιμο να κατακλύσει το διαδίκτυο. Παραστάσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες εκεί που δεν θα το περιμένουν. 
Κύριοι του ΑΝΤ1. Από το πιο μικρό διευθυντικό στέλεχος έως τον πιο μεγάλο ιδιοκτήτη. Η… «παράσταση» που εσείς στήσατε αλλά που εμείς θα παίξουμε και θα σκηνοθετήσουμε, ξεκινάει… Καλή αρχή!!!

ΥΓ1. Όσο για την άρνησή σας για την σύνδεση των όσων συμβαίνουν στους σταθμούς (ΑΝΤ1-απολύσεις, ΑLPHA STAR-νέες μειώσεις μισθών) με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, η κοινή ανακοίνωση των υπουργών της κυβέρνησης κυρίων Παππά και Κατρούγκαλου δείχνει ότι δεν πείθετε!!!
ΥΓ2. Όσο για τον... σεβασμό που δείξατε προς το θεσμικό όργανο των τεχνικών σας απολύοντας και τους δύο εργασιακούς μας εκπροσώπους να είστε σίγουροι πως θα σας τον ανταποδώσουμε. Με τον συνάδελφο προϊστάμενο δε που πρότεινε την απόλυσή τους, θα ασχοληθούμε όταν έρθει η ώρα.
ΥΓ2. Απορία: Άραγε, μετά από όλα αυτά, με ποιο ηθικό ανάστημα θα βγάλει τις επόμενες κοινωνικές εκπομπές ή τις επόμενες παιδικές θεατρικές δραστηριότητες και θα απευθύνεται στον κόσμο η κυρία Μαρί Κυριακού;;
ΥΓ3. Απορία2: Το… THE VOICE πότε ξεκινάει αλήθεια;;
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου