Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

Από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει δει η γενιά μας πραγματοποιήθηκε χθες στην Θεσσαλονίκη. Πρωτόγνωρες εικόνες με δεκάδες κλειστά μαγαζιά στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πόλης. Χιλιάδες εργάτες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και αντάμωσαν στον δρόμο. Βέβαια, το ποσοστό των απεργών ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά κατέβηκε στον δρόμο, ένα γεγονός που πρέπει να το συζητήσουμε και να το ερμηνεύσουμε.

 Η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων συμμετείχε με δικό της πανό στην προσυγκέντρωση της Καμάρας. Με κεντρικό της σύνθημα “Ασφάλιση – περίθαλψη – για όλους μας δουλειά, κάτω τα μέτρα τα αντιλαϊκά” έδωσε δυναμικό και μαχητικό παρόν. 

Με το μοίρασμα της προκήρυξης μας αλλά και με τις συζητήσεις που ανοίξαμε με τον κόσμο που συμμετείχε στην κινητοποίηση, θέλαμε να τονίσουμε το πόσο καταστροφικές για τη ζωή μας  θα είναι οι συνέπειες άμεσα αλλά και μελλοντικά  αν επιτρέψουμε να περάσει  το τερατούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. 

 Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας. 
Μαζί με τους εργαζόμενους θα παλέψουμε για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης και θα είμαστε παρών σε όλους τους αγώνες που θα καλεστεί να δώσει ο λαός μας. Θεωρούμε πως έγινε μια καλή αρχή , η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί. Χρειάζεται μαζικός και παρατεταμένος αγώνας για να βάλουμε φραγμό στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. 
Στο δρόμο του αγώνα , να πιέσουμε τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για νέες απεργίες όπου ο λαός μας θα μπορέσει να εκφραστεί, να  αντισταθεί και να οργανώσει τον αγώνα του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου