Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Όσα κερδήθηκαν με τα μαρτύρια τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά!

Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί πια η αντιλαϊκή στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στη συνολική επίθεση ενάντια σε όλα τα δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, έρχονται τώρα να προστεθούν μια σειρά από νέα μέτρα που θα διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση. Σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και ΔΝΤ που δεν είναι ικανοποιημένοι και ζητούν όλο και σκληρότερα μέτρα. “Ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα” σχολίασαν, στην τελευταία πρόταση για το ασφαλιστικό.

Μας καταδικάζουν στην ανεργία, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην ημιαπασχόληση, στη φτώχεια και μας αποκαλούν η “χαμένη γενιά”.Αφού δεν ξέρουμε αύριο τι μας ξημερώνει, λογικά έρχεται η ερώτηση : “Εμάς τι μας αφορά η ασφάλιση;”

Κι όμως μας αφορά! Όχι μόνο στο μέλλον, αλλά και άμεσα.


Οι ήδη μειωμένες συντάξεις θα περικοπούν. Αυτό σημαίνει ότι οι οικογένειες, που ζούνε με μόνο σταθερό έσοδο τη σύνταξη κάποιου μέλους , θα εξαθλιωθούν.

Για όσους από μας έχουν δουλειά, οι αυξήσεις εισφορών στα ταμεία θα σημάνουν μειώσεις μισθών και επιπλέον πίεση από τα αφεντικά που θα προσπαθήσουν και τις δικές τους εισφορές, να τις πάρουν από την τσέπη μας.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταδικάζονται σε επαγγελματικό θάνατο, καθώς σχεδόν ολόκληρο το κέρδος που θα παρουσιάσουν θα τους το τρώνε οι εισφορές και το ΦΠΑ, οι οποίοι ακόμα και αν παρουσιάζουν ζημιά, πάλι καλούνται να πληρώσουν.

Αυτοί που προκαλούν τα τεράστια ποσοστά ανεργίας σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας φροντίζουν, ουσιαστικά, να πεθαίνουμε πριν το δικαίωμα στη σύνταξη. Έτσι η σύνταξη για τον νέο εργαζόμενο, από δικαίωμα, θα γίνει “βραχνάς” γιατί θα πρέπει να την πληρώνει χωρίς ποτέ να την απολάβει.

Επιπλέον, τα δικαιώματα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχουν καταστρατηγηθεί ετσι ωστε πολύς κόσμος να αναγκάζεται να στρέφεται σε ιδιωτικές ασφαλίσεις και να πληρώνει διπλά αν ακόμα έχει να πληρώνει. Για τους περισσότερους από μας τους νέους, σημαίνει καμία πρόσβαση σε δομές υγείας. Αρρωσταίνουμε χωρίς πρόσβαση σε διάγνωση, πόσο μάλλον σε θεραπεία. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διλήμματα τύπου “να κάνω το σφράγισμα ή να βγάλω τη βδομάδα?”

Οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Γ.Κατρούγκαλου, ότι με τα νέα μέτρα θα αναγκαστούμε να πατάξουμε την “μαύρη” εργασία ο καθένας μόνος του, ενάντια στο κάθε αφεντικό, κυνηγώντας την “βασική σύνταξη” που ουσιαστικά είναι ένα επίδομα πείνας (384ευρώ το μήνα), είναι προκλητικές και εκτός πραγματικότητας. Υπό την απειλή της ανεργίας και της ανέχειας αναγκαζόμαστε να υποκύπτουμε ατομικά στις πιέσεις των εργοδοτών. Η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστείλει και να “καπελώσει” τους αγώνες πριν ξεσπάσουν, ζητάει από το λαό να κάνει λίγη υπομονή, και ταυτόχρονα να στηρίξει με αγώνες την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης! Θέλουν να μας πουλήσουν την πολιτική της διαπραγμάτευσης, ως μόνη λύση.

Δεν θα παζαρέψουμε τα δικαιώματα μας. Με αγώνες κερδήθηκαν και με αγώνες θα τα υπερασπιστούμε. Η επίθεση δε θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε. Δεν θα γίνουμε δούλοι για να πλουτίζουν στις πλάτες μας! Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Να κάνουμε τα δικά μας όνειρα και για αυτά να αγωνιστούμε! Να μην αφήσουμε να περάσει η τρομοκρατία, η λογική της παραίτησης, της μοναξιάς.

Να βγούμε ξανά στο δρόμο της φωτιάς
ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  Πέμπτη 4/2, 10:00 στην Καμάρα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου