Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Πρόταση-Κάλεσμα για τη Δημιουργία Αντιπολεμικής – Αντιιμπεριαλιστικής Επιτροπής Νέων

Η σοβαρότητα των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή από την ένοπλη σύγκρουση των ιμπεριαλιστών και η αντίστοιχα σοβαρή κατάσταση σε σχέση με το δράμα των προσφύγων-των ξεριζωμένων δηλαδή που παράγει αυτή η αδυσώπητη διαπάλη και ο πόλεμος, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για μια πιο επίμονη, αλλά και αποτελεσματική παρέμβαση από την πλευρά των νέων ανθρώπων ώστε να συμβάλλουν στη συγκρότηση και ανάπτυξη αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος καθώς και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη χώρα μας.   Έτσι οδηγηθήκαμε σαν Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων και Ανέργων να καλέσουμε κάθε προοδευτικό νέο της πόλης της Θεσσαλονίκης, αλλά και Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες να κουβεντιάσουμε με στόχο την δημιουργία Αντιπολεμικής Αντιιμπεριαλιστικής Επιτροπής Νέων, που θα συντονίζει τις δράσεις μας. Στόχοι της και περιεχόμενο της θα μπορούσε να είναι:

1. Η παρέμβαση στη νεολαία της πόλης μας και η  διοργάνωση εκδηλώσεων με αντιιμπεριαλιστικό- αντιπολεμικό χαρακτήρα. Που θα αναδεικνύουν το ζήτημα και θα συμβάλλουν στην συμμετοχή της νεολαίας στο αντιπολεμικό κίνημα. Που θα βάζει στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους της επικίνδυνης αυτής κατάστασης που βιώνουν οι λαοί και η νέα γενιά.

2. Εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που σε συνδυασμό με την ανάδειξη της αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης, θα δίνει πραγματική και ολοκληρωμένη υπόσταση στη μέχρι τώρα εξαιρετικά ελπιδοφόρα έκφραση αλληλεγγύης του κόσμου της εργασίας προς τους πρόσφυγες και θα αντιμετωπίζει σταθερά τους κινδύνους συστημικής ενσωμάτωσής της ή μετατροπής της στο αντίθετό της. Αναδεικνύοντας το ζήτημα κόντρα σε λογικές υποτίμησης ή περιορισμού του σε μια αλληλεγγύη που αγγίζει τα όρια της φιλανθρωπίας.

Θεσσαλονίκη, 17/4/2016

*Η πρώτη συνάντηση με σκοπό τη δημιουργία αυτής της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/4 στις 20:00 στο στέκι σφεντόνα (Μακρυγιάννη 17).

Πρωτοβουλία Νέων Εργαζομένων & Ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου